3 minuten leestijd (542 woorden)

John Huisman kan het voetbal nog steeds niet missen

John Huisman (73) stopte vorige seizoen na een glanzende carrière van meer dan 40 jaar als trainer bij onder meer Gemert, SV TOP en BVV. Maar de geboren en getogen Bosschenaar kan het voetbal eenvoudigweg niet missen. Hij is namelijk nog dagelijks te vinden bij de Bossche zaterdagvoetbalclub BLC , waar hij de trainers van de selectieteams coördineert, van oefenstof voorziet en is ook nog regelmatig zelf actief tijdens trainingen van de diverse teams op het veld . ,,Allemaal heel leuk om te doen. Maar de wedstrijdspanning van het trainen van het eerste elftal en het voorbereiden van een team op een wedstrijd mis ik wel heel erg", bekent Huisman. ,,Clubs die een hoofdtrainer zoeken mogen me dan ook nog steeds bellen. Ik ben nog net zo gedreven als vroeger."

door Kees van der Zandt

Hij is van dezelfde generatie als Dick Advocaat, Guus Hiddink en Louis van Gaal. John Huisman is nog even gedreven en gepassioneerd door voetbal als dit roemruchte trio bondscoaches. De 73-jarige Bosschenaar stopte vorig seizoen min of meer tegen wil en dank als trainer bijBLC.Met alle respect voor zijn passie en prestaties werd zijn aflopende contract er niet verlengd. Spelers en bestuur gaven de voorkeur aan een jongere trainer. TerwijlHuisman graag nog door was gegaan als oefenmeester bij de Bossche zaterdagclub onder de rook van het Provinciehuis. Hij mag dan gestopt zijn als trainer. Voetbal zit in het DNA van Huisman en verdwijnt daaruit nooit. ,,Voetbal laat me nooit los. Ik sterf het liefst op het veld", verklaarde hij ooit in het Brabants Dagblad, waar hij door een verslaggever ooit 'de Johan Cruijff van het Brabantse amateurvoetbal' werd genoemd.

Nu hij is gestopt bekijkt hij dagelijks 's-morgens in De Vliert met kennersoog en veel interesse de trainingen van FC Den Bosch, onder leiding van Jack de Gier. ,,Mooi om te zien hoe jonge talenten uit de regio , die niks minder zijn als de spelers die door de Amerikaanse investeerders tot dusverre zijn gehaald, zich ontwikkelen", laat Huisman weten.Daarna is de vitale zeventiger momenteel elke dag op en rond de velden van BLC te vinden. Hij coordineert met veel plezier de trainingen van de selectieteams van de zaterdagclub en voorziet de trainers van oefenstof. Daarnaast staat hij ook nog regelmatig op het veld om de trainers te helpen. ,,Heel mooi en leuk werk dat opleiden van trainers, wat ik vroeger ook altijd heb gedaan bij de KNVB met onder meer Roger Schouwenaar en Pieter Tuns."

Hoe leuk en dankbaar Huisman het opleiden van trainers ook vindt: het bloed kruipt bij de Bosschenaar nog steeds waar het niet gaan kan. Huisman zegt het trainen van een eerste elftal, wat hij meer dan veertig jaar deed,en de wedstrijdspanning namelijk 'heel erg te missen'. ,,Clubs die een trainer zoeken mogen me dan ook nog steeds bellen. Ik ben beschikbaar en nog net zo gedreven als vroeger", verzekert hij. ,,Maar ik weet ook dat de mentaliteit en de kwaliteit van de spelers in het amateurvoetbal de laatste jaren een stuk minder zijn geworden. De drive om te presteren en er alles voor over te hebben is bij sommigen ook minder. Maar je mag het niet vergelijken met vroeger, want er zijn tegenwoordig zoveel dingen meer om je vrije tijd te besteden dan alleen voetbal."

“Samen met ‘onze Wil’ een club trainen zou geweldi...
[DERDE DIVISIE ZONDAG] Met Duitse groundhopper Ste...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)