2 minuten leestijd (474 woorden)
Aanbevolen 

Teleurgestelde John Huisman wilde eigenlijk nog jaartje trainen bij BLC

John Huisman (73) stopt na dit seizoen als trainer in het amateurvoetbal. Huisman was veertig jaar lang trainer bij clubs als Beatrix, Sint-Michielsgestel, Gemert, TOP, Dongen, Zwaluw VFC, Rood Wit Veldhoven, RKJVV,Wilhelmina en Zwaluw VFC. Momenteel is hij nog werkzaam als trainer bij BLC, de zaterdagclub uit zijn woonplaats Den Bosch.

door Kees van der Zandt

,,Eigenlijk wilde ik nog een jaartje doorgaan als trainer bij BLC",  bekent Huisman. ,,Maar uit evaluatie van de spelersgroep in december vorig jaar bleek dat ze voor volgend seizoen liever een andere trainer zouden willen. Terwijl ik zelf nooit die signalen kreeg of voelde dat ze na drie jaar toe waren aan iemand anders voor de groep. Omdat ik het niet had verwacht, was het voor mij een behoorlijke teleurstelling dat ze een ander wilden. Omdat ik best nog een jaartje wilde trainen bij BLC. "

Als het aan het bestuur van de Bossche zaterdagclub had gelegen was Huisman er volgend seizoen nog steeds trainer geweest. ,,Leuk die waardering , maar zij trainen natuurlijk niet en staan niet voor de groep." laat Huisman weten. Enkele weken nadat de spelersgroep van BLC aangaf een andere coach te willen besloot Huisman komend seizoen helemaal te stoppen als trainer. ''Ik weet het  Dat heb ik vier jaar geleden ook gezegd en toen ging ik alsnog naar BLC. Na overleg met mijn vrouw heb ik echter besloten dat dit definitief mijn laatste seizoen als trainer is. Ik word dit jaar 74. Het is eigenlijk wel mooi geweest om een paar keer per week door weer en wind op het veld te staan. Mijn besluit om te stoppen als trainer staat daarom nu echt helemaal vast. Daar kan zelfs een aanbieding van één van mijn vroegere clubs, om daar volgend seizoen te trainen, niks aan veranderen."

Trainersicoon

Huisman groeide de afgelopen vier decennia als fanatiek en kundig trainer uit tot een waar icoon in het Brabantse amateurvoetbal. Hij boekte zijn grootste successen bij de hoofdklassers TOP in Oss en Gemert, waar Huisman zelfs werd uitgeroepen tot trainer van de eeuw en bij 'zijn ' BVV, de club uit zijn woonplaats Den Bosch waarvan hij al meer dan 50 jaar lid is. Prestaties waar de gedreven trainer terecht trots op is en nog steeds met veel plezier op terugkijkt. Daarnaast gaf Huisman de afgelopen decennia voor de KNVB trainerscursussen. Veel van de huidige toptrainers in het amateurvoetbal kregen als beginnend coach cursus van Huisman, samen met docenten als Roger Schouwenaar en Pieter Tuns.

Huisman mag dan stoppen als trainer. De binding met het voetbal gaat bij de Bosschenaar komend seizoen natuurlijk niet helemaal verloren. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. ,,Ik ga de jeugdtrainers bij BLC begeleiden. Ik denk dat ik daar van nut kan zijn want BLC is een grote en snel groeiende club, maar het ontbreekt in de begeleiding nog aan voetbal know-how. " 

TMV op zoek naar de ziel, deel 19: Samen met een B...
Edwin Verdonk over zijn beste trainer: 'Wap had on...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)