2 minuten leestijd (474 woorden)

​John Laponder volgend seizoen trainer zoon Dylan bij Zwaluw VFC

Zwaluw VFC wordt komend seizoen versterkt met Dylan Laponder. De 19-jarige middenvelder is de zoon van trainer John Laponder en afkomstig van vv Alem. De Vughtse derdeklasser wil komend seizoen een nieuwe poging wagen om te promoveren.

door Kees van der Zandt

Daley Blind wordt bij Oranje getraind door zijn vader Danny Blind. Dichterbij in Helvoirt is Henk van Hattum de trainer van zijn zoon Menno. Zomaar twee willekeurige voorbeelden van spelers die worden getraind door hun vader. Zwaluw VFC krijgt volgend seizoen ook versterking van een speler, van wie de vader er trainer is :Dylan Laponder. De 19-jarige middenvelder is afkomstig van vv Alem en een zoon van trainer John Laponder, die al vijf jaar trainer is van de Vughtse derdeklasser. ,,Dylan is een prima gast zonder kapsones en een goede voetballer, die ik in de jeugd ook altijd heb getraind", laat de Vughtse trainer weten. "Hij heeft afgelopen winter al een tijdje met ons meegetraind toen de trainingen bij Alem vanwege corona stillagen. Dylan had meteen een goede klik met onze spelers. Hij vond het nu het juiste moment om de overstap te maken en komend seizoen voor de prijzen te gaan voetballen in Vught."

Met de komst van Lucas Stillmant (Real Lunet) en Olaf van Berkel (SVSSS) en gevoegd bij ondermeer de aanwezigheid van topscorer Martin de Laat en bij routiniers als Thijs van Rooij en Joost de Man gold Zwaluw voor dit net afgelopen seizoen als de onbetwiste kampioenskandiaat in de ogen van veel kenners. De Vughtse club kon die hoge verwachtingen echter niet waarmaken. Het kwalificeerde zich pas op de laatste dag van de reguliere competitie voor de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. In die nacompetitie bleek Avanti een maatje te groot voor de Vughtse ploeg. ,,We hadden de pech dat juist de sterkmakers Stillmant en Van Berkel door langdurige blessures veel wedstrijden hebben moeten missen dit seizoen. We hebben trouwens heel veel spelers dit seizoen moeten missen door ongelukkige blesssures. Het is geen excuus, maar het telt wel mee natuurlijk."

Toch beschouwt Laponder het afgelopen voetbaljaar, ondanks het mislopen van de titel, niet als een verloren seizoen voor Zwaluw.,,Nee, absoluut niet. Want vanwege die blessuregolf hebben toch zeven spelers uit Onder 19hun debuut in het eerste elftal kunnen maken en dat is natuurlijk hartstikke goed voor hun ontwikkeling. " De oud-prof van FC Den Bosch en FC Eindhoven beseft echter ook dat je niet zomaar kampioen wordt in de derde klasse. ,,Vergis je niet in het niveau van clubs als Margriet, Den Dungen, Nooit Gedacht en Avanti. En de beste ploeg wordt niet altijd kampioen. Zo vond ik afgelopen seizoen Avanti gewoon beter voetballen dan kampioen Schijndel. Desalniettemin willen we komend seizoen toch weer proberen om voor de prijzen te gaan. En daar heb ik alle vertrouwen als ik zie wat er overkomt uit de jeugd."   

Nemelaer ten onder in spektakelstuk (8-5) dat oogd...
OJC Rosmalen, BVV en ODC vieren volop feest

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)