2 minuten leestijd (379 woorden)
Aanbevolen 

John Laponder wil zondag zoon de baas zijn

VUGHT| Trainer John Laponder gaat zondag met derdeklasser Zwaluw VFC, dat met 5-0 winst op BVV afgelopen weekeinde een prima competitiestart beleefde,op bezoek bij nieuwkomer Alem . Pikant detail is dat bij de thuisclub de 17-jarige Dylan Laponder, zoon van de trainer van de Vughtse club, speelt. ,,Heel leuk om tegen je zoon te spelen. Er wordt hier thuis al een tijdje volop over geproken die wedstrijd. Maar ik wil hem wel kost wat kost winnen, want met Zwaluw willen we dit seizoen met onze brede selectie meedoen om de prijzen", laat de oud-prof van FC Den Bosch en FC Eindhoven weten.

door Kees van der Zandt

John Laponder keert zondag voor even terug bij Alem, de club waar hij na zijn betaald voetbalcarriere als hoofdtrainer begon. Het weerzien van hem met oude bekenden zal ongetwijfeld spontaan en hartelijk verlopen. ,,Alem is een mooie en warme club, waar ik met heel veel plezier heb gewerkt", blikt hij terug.. ,,Altijd mooi om daar weer even terug te zijn.Dat bij Alem mijn zoon Dylan maakt de wedstrijd natuurlijk extra leuk zondag voor mij en voorhem."

Sinds dit voorjaar bekend werd dat Alem dit seizoen naar de derde klasse promoveert werd in huize Laponder duidelijk dat er mogelijk deze voetbaljaargang een ontmoeting tussen het Zwaluw van vader John en het Alem zoon Dylan op de rol zou kunnen staan . ,,Toen dat inderdaad het geval bleek wordt er thuis volop over dit voor ons gedenkwaardige duel gesproken", laat senior lachend weten.Alem en Zwaluw VFC kenden afgelopen weekendeen uitstekende generale op dewedstrijd van komende zondag. Alem zorgde voor een geweldige stunt door met 0-1 bij het sterke ODC te winnenen Zwaluw won overtuigend met 5-0 van buurman BVV uit Den Bosch. Toch zijn de doelstellingen van beide clubs voor dit seizoen totaal anders. Voor het kleine Alem is lijfsbehoud de doelstelling, terwijl Zwaluw met 1200 leden en een verbrede selectie dit seizoen voor de prijzen wil gaan. ,,Om voor de die prijzen te gaan moeten we daarom gewoon van Alem winnen. Hoe jammer dat ook is voor mijn zoon", blikt de Vughtse trainer vooruit ,,Enwe zijn natuurlijk gewaarschuwd door hun verrassende overwinning van ze op ODC. Dus van onderschatting zal geen spraken zijn. Ik wil in ieder geval zondag mijn zoon de baas zijn. Haha."" 

Oost Brabantse clubs komen meer en meer bovendrijv...
Bossche stadsclubs in zwaar weer

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)