2 minuten leestijd (417 woorden)
Aanbevolen 

John Meijs al meer als 25 jaar met veel plezier trainer

Het dringende verzoek van de spelers van SCG '18 om een ervaren trainer is verhoord. De selectie van de fusieclub uit Gestel, die vier jaar geleden ontstond uit RKVV Sint Michielsgestel en plaatsgenoot SCI, wordt dit seizoen namelijk getraind door John Meijs (57). Meijs is al meer dan 25 jaar trainer in het amateurvoetbal. Hij was eerder werkzaam bij ondermeer bij Blauw Geel, OJC Rosmalen, SV TOP, UDI'19, RKDVC en Rhode.

door Kees van der Zandt

SCG'18 begon dit weekend met 1-10 overwinning in het bekertoernooi bij vierdeklasser Tongelre in Eindhoven. ,,De uitslag was misschien een beetje geflatteerd, want zij kregen voor rust ook enkele goede kansen", liet Meijs na afloop van het duelweten. ,,Maar na rust vlogen ze er toch goed in voor ons. En dat is natuurlijk lekker voor de jongens. Want ze trainen keihard en met veel plezier en dan geeft zo'n uitslag natuurlijk veel voldoening. Hoewel uitslagen in de voorbereiding eigenlijk helemaal niks zeggen weet ik uit ervaring."

Op wenken bediend

De spelers van SCG vroegen bij het bestuur nadrukkelijk om een trainer met veel ervaring voor dit seizoen. Ze werden op hun wenken bediend met de komst van Meijs. De geboren Vlijmenaar is als trainer al meer als 25 jaar werkzaam in het amateurvoetbal. Hij trainde in de hoofdklasse, destijds het hoogste niveau, bij OJC Rosmalen, UDI'19 en SV TOP, maar ook bij clubs als RKDVC en Rhode met louter spelers uit eigen opleiding. ,,Elk niveau heeft zijn charme. Ik voel me als trainer een leraar, die er nog steeds heel veel plezier in heeft om jonge spelers fit te krijgen en te houden en samen resultaat te boeken. En of dat nu in de hoofdklasse gebeurt of in de derde klasse maakt me niet eens zoveel uit."

Meijs is inmiddels enkele weken bezig als trainer bij SCG'18. ,,De eerste indrukken zijn heel positief. We voetballen op een prachtige accomodatie en er is een gemotiveerde spelersgroep, die bijzonder graag wil. De opkomst op de trainingen is dan ook optimaal." Een doelstelling heeft Meijs nog niet voor het nieuwe seizoen. ,,Vorig seizoen werden ze achtste of negende. Dus het zou onzin zijn om nu te zeggen dat we even gaan promoveren. Het zou daarom al mooi zijn als we een beetje weg kunnen blijven van de onderste plaatsen en zorgeloos in de middenmoot zouden kunnen spelen. Wie weet kunnen we verrassen. Het wordt in ieder geval een interessante competitie met veel derby's. We hebben er veel zin in hier kan ik je verzekeren."

'Piet Schrijvers was een geweldige aardige en geze...
Piet Drijvers heeft zijn draai gevonden bij ODC

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)