woensdag 05 augustus 2020
3 minuten leestijd (602 woorden)
Aanbevolen 

Joop Daniëls ontwikkelt zich bij Gemert: "Ik wou graag aan de bak"

danielsjoop3

GEMERT/MAASBREE| Er staan hele leuke filmpjes van Joop Daniëls op youtube. Daar valt te zien hoe goed de inmiddels 19-jarige Limburger kan voetballen. Hij toont zich daar vlug als kwik, technisch niet onaardig, zicht hebbend op de ruimte achter een defensie en vooral doelgericht. Het zijn beelden uit zijn tijd als jeugdig talent van PSV. Ondertussen is Joop Daniëls echter speler van Gemert 1, een bewuste keuze.

Door:  Willy Rooyakkers

Hij zegt het terloops, onderkoeld bijna:  "Voordat Mark van Bommel (destijds trainer bij PSV 019 - wr) mij wegstuurde speelde ik vanaf de F-jes tot de A-junioren altijd in de jeugd van PSV." Het klinkt bijna emotieloos maar het moet voor Joop Daniëls toch een pittige klap zijn geweest. Als kind droomde hij ongetwijfeld van een magische sterrenvlucht bij het grote PSV. "Ja, natuurlijk was het een klap", zegt hij op nuchtere toon, "Maar ik zag het aankomen. Ik had in die tijd veel last van mijn schouder, deze was al een paar keer uit de kom geweest. Ik had gewoon te weinig gespeeld om aanspraak te kunnen maken op meer." 

VVV Venlo

Nu is hij geboren in Maasbree, een dorp op een kwartiertje rijden van Venlo. Het was dan ook redelijk logisch dat Daniëls zijn voetballeven bij VVV ging verlengen. "Ik hoefde daar ook geen stage te lopen, dat was fijn omdat ik niet helemaal fit was. Natuurlijk speelde ook mee dat het dichtbij was." Na een jaar Venlo, fit worden, stond de behendige voetballer voor een keuze. "Ik kon blijven en aansluiten bij Jong VVV maar ik wilde ook mijn studie oppakken. Ik ging studeren aan de HBO in Venlo. Ondertussen trainde ik ook al met JVC Cuijk mee, dat liep via mijn zaakwaarnemer." 

Neef Vincent Buijssen

Toen kwam echter zijn neef, Vincent Buijssen, om de hoek kijken. "Vincent voetbalde vroeger ook bij Gemert en tipte ze over mij. Anthony (Geurts - wr) nam vervolgens contact met mij op via de app, of ik wilde praten. Ik wilde graag naar de senioren omdat ik aan de bak wou. Nou, dat kon bij Gemert." Het is iedere keer weer een cliché als je het volgende antwoord van een nieuwe speler krijgt maar Joop Daniëls lijkt het zeker te menen: "Nee, ik heb er geen seconde spijt van gehad. Meteen toen ik bij Gemert kwam aanlopen voelde ik dat het een prachtige mooie vereniging is. Er is hier een super gezellige kantine en er staat meestal veel publiek te kijken. Echt geweldig." 

Fysiek

Wie de filmpjes van Daniëls bekijkt ziet een aanvallende middenvelder, een negen-en-een-half misschien. "Klopt, dat is eigenlijk een beetje mijn plek maar ik kan overal op het middenveld spelen hoor. En voorin ook misschien. De laatste wedstrijden speelde ik aan de zijkant maar ik heb wel een vrije rol, dat is lekker." Trainer Reinald Boeren stelt hem in ieder geval telkens op, een teken van vertrouwen. "Zeker. Voor mij was het vooral zaak om aan het fysieke te wennen. Je gaat van de junioren naar de senioren en Gemert was net gepromoveerd. Ik denk dat het redelijk gaat met me maar ik kan zeker nog groeien." Opvallend is dat hij nog niet heeft gescoord in de competitie. "Dat moet binnenkort zeker veranderen, dat is een dingetje. Aanstaande zondag dan maar als we tegen Hercules spelen!"

Onszelf niet onderschatten

Tenslotte steekt de teenager niet onder stoelen of banken dat Gemert best een aardig team heeft. "VVV 1 is natuurlijk beter maar 'Jong' niet hoor. We doen het niet onaardig maar ik denk dat er nog meer inzit. Als ik de tegenstanders zo bekijk denk ik dat we minimaal in de middenmoot moeten kunnen eindigen maar eigenlijk nog wel iets hoger. We moeten niet de fout maken onszelf te onderschatten." 

Trainerscarrousel draait vroeger dan ooit
TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 13: RKSV Schijndel,...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 05 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)