3 minuten leestijd (511 woorden)
Aanbevolen 

Jordy Thomassen geniet van bekersuccessen De Treffers

De amateurs van De Treffers schakelden deze week eredivisionist Cambuur Leeuwarden uit in het bekertoernooi. Eerder dit seizoen baarde de tweede divisionist al opzien door RKC Waalwijk uit de beker te knikkeren. Jordy Thomassen, de Bossche aanvalsleider van de Groesbeekse club, geniet met volle teugen van deze bekersuccessen. ,,Welke amateurvoetballer kan zeggen dat hij in het bekertoernooi twee profclubs heeft uitgeschakeld?. Schitterend toch? ".

door Kees van der Zandt

Een amateurclub die een betaald voetbalclub uitschakelt in het bekertoernooi is al vrij zeldzaam. Maar een amateurclub die tijdens een seizoen twee eredivisieclubs uit het bekertoernooi kegelt is bijna uniek in de Nederlandse voetbalhistorie. Tweede divisionist De Treffers uit Groesbeek is verantwoordelijk voor dit huzarenstukje. Na dat eerder dit seizoen RKC Waalwijk door De Treffers werd uitgeschakeld moest deze week Cambuur Leeuwarden de kracht ondervinden van de Groesbeekse amateurs.

Twee dagen na de uitschakeling van Cambuur geniet Thomassen nog steeds volop na van de uitschakeling van de Friese club door De Treffers. ,,Welke amateurvoetballer kan zeggen dat hij in één seizoe twee profclubs heeft uitgeschakeld. Schitterend toch? "laat de voormalige spits van FC Den Bosch, Helmond Sport en RKC met glimmende pretoogjes weten. Volgens Thomassen was de uitschakeling van RKC door de Groesbeekse amateurs 'volkomen verdiend'. ,,Maar tegen Cambuur was het toch meer tegenhouden en proberen de voorsprong over de streep te trekken'' geeft hij toe. De vreugde over de uitschakeling van de Friese club was er na afloop op het veld en in de bomvolle kantine van De Treffers echter niet minder om. ,,Het was een groot feest van spelers met de supporters en echt genieten voor iedereen." Veel spelers en supporters van De Treffers hopen voor de volgende bekerronde op buurman NEC of een topploeg als tegenstander. Maar Thomassen heeft zijn hoop gevestigd op een andere amateurclub. ,,Laat ons in de volgende ronde maar loten tegen Katwijk of Spakenburg. Hoewel dat ook zware tegenstanders zijn hoor en in de volgende ronde dan maar tegen NEC of een ploeg uit de top drie."

Betaald voetbal gespeeld

Thomassen speelde 'met veel plezier' betaald voetbal bij FC Den Bosch, RKC Waalwijk en Helmond Sport. Maar heeft nu zijn draai helemaal gevonden in de tweede divisie bij De Treffers. ,,Het is een goede en mooie afdeling. Waar je elke wedstrijd flink aan de bak moet. Je kunt geen ploeg onderschatten of het nu AFC, Katwijk of IJsselmeervogels is maakt niet uit. De top 5 werkt met behoorlijk hoge budgetten. Het verschil met het rechterrijjte van de Keuken Kampioen Divisie wordt dan ook elk jaar kleiner. Ik heb het dan ook prima naar mijn zin bij De Treffers."

Naast voetballen bij De Treffers is Thomassen als hoofd opleidingen nadrukkelijk betrokken bij de jeugd van BVV in Den Bosch, de club waar hij zelf ooit als klein manneke met voetballen begon. ,,BVV zit na een paar zware jaren gelukkig weer in de lift. Mede door een nieuw enthousiast bestuur. Er komt gelukkig weer de nodige jeugd bij. Ik ben blij dat ik deel uit mag maken van de organisatie om er op termijn weer een succesvolle club van te maken." 

Voormalig ploegmaat Memphis Depay wordt trainer SV...
'Bij Erp hetzelfde goede gevoel als bij Nemelaer'

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)