vrijdag 25 juni 2021
3 minuten leestijd (627 woorden)

Jordy van Boxtel blijft ook voor een zesde jaar bij VOW: "De enige reden om het niet te doen was dat het al het zesde jaar is. Dat vonden we niet relevant."

IMG_7192

ZIJTAART| Udenaar Jordy van Boxtel (43) is al vijf jaar de hoofdtrainer van voetbalclub VOW uit Zijtaart. Waar de meeste van zijn collega's het na een seizoen of drie wel voor gezien houden gaat Van Boxtel nog zeker anderhalf jaar door bij de huidige vierde klasser. "De club had ook zoiets van: het enige wat we er op tegen hebben is dat het dan al het zesde jaar zou gaan worden met mij. Maar voor de rest hadden ze alleen maar argumenten die voor de continuering spraken, zelf dacht ik er ook zo over. Vandaar dat we gewoon lekker samen doorgaan. De spelers waren er ook voor, anders was het niet doorgegaan natuurlijk."

Door; Willy Rooyakkers

Ondertussen weet Jordy van Boxtel, als speler een aantal seizoenen actief in de hoofdmacht van UDI'19, ook wel dat de resultaten  van dit seizoen in zijn voordeel werken. "Wie vooraf had gezegd dat we in deze fase van het seizoen al 22 punten zouden hebben had ik voor gek verklaard", geeft hij toe, "En ja, dat praat wat makkelijker als het op wel of niet verlengen aankomt. Als promovendus gingen we vooraf uit van een plek tussen negen en twaalf maar voorlopig staan we vierde. Ik moet ook eerlijk zeggen dat waar het in voorgaande seizoenen regelmatig tegenzat nu het kwartje vaak onze kant op rolt. Maar we spelen ook echt niet slecht hoor."

Iets sterker

Twee jaar terug degradeerde Van Boxtel nog met zijn ploegje om daarna via de nacompetitie weer terug te keren. Met vallen en opstaan wordt VOW toch wel steeds iets sterker. "We krijgen er af en toe wat spelers bij, vaak van Blauw Geel. Dat zijn dan wel jonge spelers maar toch gaat het niveau langzaam omhoog. Ook onze keeper pakte dit seizoen al minimaal een punt of zeven, dat scheelt ook. Omdat ik er al zo lang ben kom je er ook steeds meer aan toe om bepaalde details duidelijk te maken. Een stapje naar links of rechts kan in het veld al veel verschil uitmaken." Komende van UDI'19 moest de, toen nog zeer onervaren trainer, zich best wel even aanpassen in Zijtaart. "De faciliteiten zijn best miniem, zo hebben we met zijn allen samen maar één trainingsveld. Dat is vaak inschikken geblazen en het veld transformeert al gauw in een zandvlakte. Maar als je er een beetje aan gewend bent geraakt kom je erachter dat VOW een hele mooie club is."

Naar huis

De sfeer is belangrijk bij een club als VOW. "Natuurlijk. Zelf zijn ze verbaasd als ik op zondag een keer voor half acht naar huis ga, dus ik doe daar graag aan mee. Zolang ze je bij wijze van spreken nog mee op de tafel willen zetten dan is het contact nog gewoon in orde toch? Ik kan hier heerlijk werken, heb ook twee prima assistenten met wie ik over voetbal kan praten." Na de winterstop wacht een, op het oog, redelijk makkelijke start. "Ja, dat zijn ploegen uit het rechterrijtje maar dat kan juist lastig voor ons worden. Zij zakken misschien meer in nu tegen ons omdat ze weten dat wij vierde staan. Dat worden geen makkelijke wedstrijden hoor." De blik gaat ook alweer voorzichtig naar het nieuwe seizoen. "Het is hier vaak zo gezellig dat ik na wedstrijden in de kantine jongens tegenkom die meldden ook naar VOW te willen komen. Als we deze selectie nog op een paar plekken iets sterker en breder zouden kunnen maken dan is het misschien incidenteel zelfs mogelijk om in de vierde klasse om een prijsje mee te doen. Ik zeg incidenteel hè, we moeten het niet te gek maken. Maar ik denk zeker dat we nog door kunnen groeien met VOW en ik ben blij dat ik daar verder onderdeel van blijf uitmaken."
Het verval van het roemruchte BVV: zware tijden vo...
Ex-prof Jochem van der Hoeven voetbalt in lager te...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)