2 minuten leestijd (463 woorden)
Aanbevolen 

Jos van Herpen voelt zich meer leraar dan trainer

Jos van Herpen (61) speelde op het hoogste niveau betaald voetbal bij FC Den Bosch, Feyenoord, Brest (Frankrijk) en RKC Waalwijk. In tegenstelling tot veel oud-profs werd hij geen trainer, technisch directeur of scout. Van Herpen is met zijn zoon Yannick eigenaar van een voetbalschool en voetbalacademie. Tevens is de oud-prof sinds enkele maanden hoofd opleidingen bij Zwaluw VFC, de voetbalclub uit Vught waar hij ooit met voetbal begon. ,,Het trainen en proberen beter te maken van jonge voetballertjes geeft me veel meer bevrediging dan het coachen van senioren, Ik voel me dan ook veel meer leraar dan trainer."

door Kees van der Zandt

Veel voormalige collega's van Van Herpen met wie hij betaald voetbal speelde zijn nu trainer, scout of technisch directeur. Zo is Marcel Brands technisch directeur bij PSV en is Hans Gillhaus er scout. Veel van zijn oude maatjes zijn nog steeds werkzaam als trainer in betaald- en amateurvoetbal. Van Herpen koos voor een andere weg. Hij heeft al enkele jaren met zijn zoon Yanninck een succesvolle voetbalschool en academie voor jonge voetballertjes in Vught op de velden van Zwaluw VFC Vught. Daarnaast is de oud-prof sinds enkele maanden hoofd opleidingen bij die club.

Klein menneke

,,Dat is een bewuste keuze", verklaart Van Herpen. ,,Het trainen en proberen beter te maken van jonge spelertjes via extra trainingen geeft me veel meer bevrediging dan het coachen van een seniorenteam. Ik zie mezelf op die school dan ook meer als leraar dan als trainer." Het voetbalniveauverschil van de spelertjes op de voetbalschool is heel verschillend volgens de oud-prof. ,,Er doen wat minder getalenteerde spelertjes mee, die het gewoon leuk vinden om te voetballen. Maar ook talentjes uit de jeugdopleiding van PSV, Willem II en FC Den Bosch, die het goed en nodig vinden om extra te trainen om hun niveau wat op te krikken. Voor beide categorieën is bij ons plaats en we zorgen ervoor dat iedereen op zijn eigen niveau trainingen krijgt."

Sinds enkele maanden is Van Herpen ook hoofd opleidingen bij Zwaluw VFC in zijn woonplaats Vught, de club waar hij ooit als 'klein menneke' begon met voetballen. ,,Een leuke en mooie taak", laat hij weten. ,,Er stond al een behoorlijke goede organisatie hoor bij de club van de jeugdopleiding. Maar als hoofd opleidingen wil ik het niveau van de trainers ophoog tillen. Daarnaast is het de bedoeling dat de hoogst spelende jeugdteams in elke leeftijdscategorie op divisieniveau spelen. We willen alles zo goed mogelijk geregeld hebben voor onze jeugd. Ik heb daarbij veel hulp en steun van echte Zwaluw-mensen als Gijs Oskam, Stefan van Lith , Jan Schouten, Wilbert van Laarhoven en Chris Keijsers. Want je kunt het als hoofd opleidingen natuurlijk nooit alleen.. Maar ik voel me als een vis in het water met mijn voetbalschool en met deze mooie taak in de organisatie bij Zwaluw."  

Zwaluw-icoon Jan Mangé wordt 80 jaar
UDI'19 lijkt vijf donkere jaren achter zich te lat...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)