zondag 05 juli 2020
3 minuten leestijd (548 woorden)
Aanbevolen 

Jurgen Hamers, clubverslaggever bij vv Helvoirt: ‘’Schrijf altijd objectief en eerlijk ‘’

jurgenhamers

HELVOIRT| Jurgen Hamers (28) is vanaf 2012 verslaggever bij en van zijn club Helvoirt. Hij volgt als verslaggever de wedstrijden van de tweedeklasser vanuit de dug-out, en maak deel uit van het begeleidingsteam van de club,,Ik schrijf wat ik zie. Altijd objectief en eerlijk. ''

door Kees van der Zandt

Verslaggevers bij radio, tv of kranten zouden maar wat graag eens een voetbalwedstrijd willen volgen in de dug-out van een club. De kans dat het ook daadwerkelijk gebeurt om tussen de trainer, de verzorger , de teamleider en de wisselspelers te zitten en vervolgens de wedstrijd te bekijken is echter nihil.Een verslaggever in de dug-out is nu eenmaal niet gebruikelijk in de voetballerij. Vv Helvoirt vormt daarop een uitzondering. Want daar volgt clubman Jurgen Hamers al zeven jaar wedstrijden van het eerste elftal als verslaggever, en maakt hij deel uit van de begeleidingsstaf. Tijdens de wedstrijd maakt Hamers volop aantekeningen die hij in zijn verslag verwerkt, en zodra er wordt gescoord door Helvoirt of de tegenpartij twittert hij dat door om het thuisfront op de hoogte te houden.

,,Het is weliswaar niet gebruikelijk dat een verslaggever in de dug-out zit bij een wedstrijd om zijn werk te doen ", geeft Hamers toe. ,,Maar het is wel heel leuk om te doen en bij Helvoirt is iedereen er inmiddels allang aan gewend dat ik als verslaggever bij wedstrijden op de reservebak zit." Roland Timmermans, de toenmalige trainer van Helvoirt, benaderde Hamers zeven jaar geleden met succes om voortaan de verslagen van eerste elftal te schrijven voor het clubblad van de tweedeklasser. ,,Na een paar dagen bedenktijd heb ik Roland mijn ja-woord gegeven", weet hij nog. Sinds die tijd is Hamers een vertrouwd gezicht bij wedstrijden in de dug-out van Helvoirt. Zijn verslagen van de duels staan zondagavond keurig online op de site en de Facebookpagina van de club. Ook de lokale nieuwssite HelvoirtNet publiceert zijn verslagen sinds zes jaar. Hamers is een echte clubman die op vele fronten actief is bij en voor de tweedeklasser. Zoals ondermeer voor het clubblad, als omroeper en voor de supportersclub. 

Objectief en eerlijk

Toch gaat zijn clubliefde nooit ten koste van de objectiviteit van zijn wedstrijdverslagen. ,,Ik schrijf gewoon wat ik zie. Altijd objectief en eerlijk", verzekert Hamers. .,,Als Helvoirt slecht speelt schrijf ik dat ook hoor. Lezers moeten een goed beeld van de wedstrijd krijgen." Keeperstrainer Jacco Bastiaans bevestigt dit. ,,Spelers en supporters kijken nog weleens door een gekleurde bril naar wedstrijden en vinden soms dat Jurgen wat minder kritisch zou moeten schrijven maar daar trekt hij zich gelukkig niks van aan. Jurgen maakt het nooit mooier dan het is en dat is alleen maar goed natuurlijk." Hamers beperkt zich in zijn verslagen van Helvoirt puur tot het wedstrijdverloop. ,,Ik ben niet zo van de sappige anekdotes of kleedkamerverhalen. Ik geloof ook niet dat de spelers of lezers daar op zitten te wachten," Behalve verslaggever bij zijn eigen cluppie is Hamers tegenwoordig ook als verslaggever actief voor de Meierij Cup, een regionaal eindejaarszaalvoetbaltoernooi en zaalvoetbalvereniging ZVS Bodemflex uit Sint-Michielsgestel.,,Ik werd daarvoor benaderd door Johan den Otter, die voor dat toernooi en die club actief is. Ook leuk om te doen. Vooral natuurlijk omdat Helvoirt meedoet aan dat toernooi en drie spelers van mijn club bij ZVS in de zaal voetballen ", laat hij weten. 

Joris van der Cammen neemt keepers bij RKVV Keldon...
Onfortuinlijke (gebroken enkel) Ruud Fleskens bouw...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)