3 minuten leestijd (564 woorden)
Aanbevolen 

Kampioenschap gloort voor clubs in 073-gebied


Emplina wordt kampioen en promoveert naar de eerste klasse. Het kan vandaag gebeuren tegen Helvoirt of anders de komende weken. De voorsprong van de op één na grootste voetbalclub uit de gemeente Den Bosch, alleen OJC Rosmalen is groter, op de concurrentie. dusdanig groot dat de titel Emplina niet meer kan ontgaan. Maar ook Nemelaer uit Haaren , Zwaluw VFC (Vught) . Avanti (Schijndel) uit het 073 gebied hebben nog volop kans op het kampioenschap. Benieuwd wie van deze clubs , met kop en staart en oog voor eigen talent, de komende weken de kampioensvlag kan hijsen.

door Kees van der Zandt

Emplina bestaat volgend jaar 80 jaar. Het was lang een kleine dorpsclub die anoniem uitkwam in de laagste klasse van het amateurvoetbal. Maar de laatste 15 jaar groeide de club in kwantitatief en kwalitatief opzicht uit tot een aansprekende en grote vereniging in Den Bosch en omstreken. De groei van leden heeft te maken met de vele nieuwbouw in in en rond Empel. Maar ook de positieve uitstraling van de club is er oorzaak van dat de club de laatste jaren gegroeid is als kool en dat de leden voortaan afkomstig zijn uit de hele gemeente Den Bosch. De afgelopen 15 jaar zorgden toptrainers als Hans Lathouwers, Erik Meulendijk, William van Overbeek en nu Jeroen van Besouwen dat de groei van Emplina zich ook vertaalde in goede prestaties van het eerste elftal. Met als historisch hoogtepunt de promotie naar de eerste klasse dit seizoen. Maar Emplina wil, ondanks de hoge klassering, wel een club blijven waar volop ruimte blijft voor eigen jeugd en wil het geen spelers uit alle windstreken gaan halen om het elftal te versterken.

Nemelaer

Ook Nemelaer, kampioenskandidaat in eerste klasse C, doet het al jaren met zelf opgeleide spelers. Toen de club ruim tien jaar geleden promoveerde naar de eerste klasse werd gezegd dat 'die boeren binnen een jaar weer zouden degraderen'. Maar inmiddels heeft de ploeg in die tijd al drie keer de nacompetitie om promotie naar de vierde divisie bereikt en blijkt het uiterst moeilijk te verslaan. Scheidend trainer Theo van Geffen doet er alles aan om zijn ploeg in de underdog rol te houden, maar droomt toch ongetwijfeld van een afscheid met promotie naar de vierde divisie.

Bij Zwaluw VFC, koploper in de derde klasse C, zijn alleen spits Martin de Laat en de zoon van trainer John Laponder niet afkomstig uit Vught. De rest van het team is daar eveneens afkomstig uit eigen jeugd. De kans is groot dat Zwaluw na elf jaar weer terugkeert naar de tweede klasse. De 1300 leden tellende club staat vijf punten voor op achtervolger Nieuwkuijk. Promotie zou een mooi afscheid betekenen voor scheidend trainer John Laponder en mooi welkomstcadeau voor zijn opvolger Pierre van Berkel, nu nog werkzaam bij Trinitas.

Ook Avanti 31 aast als koploper in derde klasse Zuid 2 op promotie naar de de tweede klasse. De ploeg bleef ook in de tijd dat zustervereniging Schijndel spelers uit alle windstreken aantrok, 'gewoon'' uitkomen met zelfopgeleide spelers. Niemand bij Avanti raakte in paniek van de koopwoede destijds bij de buurman. Bij de club aan de Boschweg hoopt men vurig op promotie, die vorig seizoen in zicht van de haven werd verloren na het missen van de beslissende strafschoppen in de nacompetitie.

Emplina lijkt zeker van de titel. Benieuwd of de andere clubs ook de kampioensvlag kunnen hijsen de komende weken.

Gilles van Oers geniet metvolle teugen van success...
Voormalig ploegmaat Memphis Depay wordt trainer SV...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)