woensdag 05 augustus 2020
3 minuten leestijd (501 woorden)
Aanbevolen 

Keeper Dennis Kapteijns heeft zijn draai gevonden in België

Kappie

Keeper Dennis Kapteijns (29) maakte vorig jaar zomer de verrassende overstap van derdeklasser Sint-Michielsgestel, de voetbalclub uit zijn woon- en geboorte plaats,naar het Belgische KFC Poppel, dat uitkomt in de derde ,,Van die overstap heb ik geen moment spijt gehad. Poppel is een mooie en gezellige volksclub, waar ik me vanaf het begin ontzettend goed thuis voel. Maar ooit keer ik weer terug om in Gestel te keepen."

door Kees van der Zandt

Het nieuws dat clubman Dennis Kapteijns vorig jaar zomer overstapte van 'zijn' RKVV Sint-Michielsgestel naar het Belgische KFC Poppel zorgde voor nogal wat opschudding in het dorp. De keeper leek vergroeid met de voetbalclub uit zijn woonplaats , waarvan hij als pupil lid werd en ruim tien jaar met verve het doel verdedigde van het eerste elftal.,,Kappie is een echte clubman en is binnen een jaar weer terug. Die kan niet zonder zijn dorpke Gestel", voorspelden sommige aanhangers van de club ruim een jaar geleden.

Kapteijns zette die doemdenkers uit zijn woonplaats echter flink voor schut want de doelman vond meteen zijn draai bij de Belgische club, waar hij via wat zaalvoetbal maatjes terecht kwam. ,,Van die overstap heb ik geen moment spijt gehad. Voetballen in het buitenland, ook al is het maar 40 minuten rijden, verrijkt je echt als mens. Poppel is echt een mooie en gezellige volksclub, waar ik me vanaf het begin meteen ontzettend goed thuis voel. Het is een leuke groep met behalve ik nog drie Nederlandse jongens in de selectie. Donderdags na de training wordt er gezellig samen gegeten in de kantine.Zondag na de wedstrijd is een groot deel van ons team zelfs met mij hier in Gestel kermis komen vieren. Dat zegt toch wel iets over de sfeer in ons team", laat Kapteijns weten.

Sportief gezien is het niveau van Poppel in de derde Provinciale volgens de makkelijk pratende doelman vergelijkbaar met de Tweede Klasse in het Nederlandse amateurvoetbal met clubs als Helvoirt, Emplina en Heeswijk.,,Dus net iets hoger dan dat ik bij Gestel gewend was de laatste jaren. Maar het voetbal is in België op dit niveau wel een stuk fysieker dan bij ons moet ik zeggen. Er is elke wedstrijd volop strijd. " Vorig seizoen liep Poppel de nacompetitie om promotie net mis. ,,Dit seizoen zijn we tot dusverre nog ongeslagen dus wie weet kunnen we nu wel de sprong naar boven maken."

Als het aan Kapteijns ligt blijft hij nog wel een paar jaar in België keepen.,,Maar uiteindelijk zal ik net als Sten van Vessem, die vorig seizoen van Blauw Geel terugkeerde, weer gaan spelen bij het clubke uit mijn eigen dorp waar ik ooit ben begonnen als 'klein menneke' bij de pupillen."DatSint-Michielsgestel inmiddels SCG'18 heet, na de fusie met zustervereniging SCI, deert Kapteijns totaal niet.,,Die fusie is alleen maar goed geweest voor het voetbal in Gestel en iedereen in het dorp is er dan ook blij mee. De club is groter dan ooit nu en moet daarom ook meer ambitie tonen dan alleen maar tevreden te zijn met handhaving in de derde klasse." 

Reva Kreekels ontwikkelt zich bij Gemert: 'Heb vee...
Erpenaar Robin Voets (18) debuteerde maandag in ba...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 05 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)