2 minuten leestijd (341 woorden)
Aanbevolen 

Keeperstrainer Edwin Verdonk loopt marathon New York uit voor goede doel

Edwin Verdonk (54) uit Den Bosch liep afgelopen weekend de marathon van New York uit. De voormalig doelman en huidig keeperstrainer van BVV liep de afstand met twintig sportvrienden uit Amsterdam, waaronder zanger Robert Leroy. De opbrengst van hun marathon ging naar Only Friends, een stichting die zich inzet om kinderen met een beperking te kunnen laten sporten. ,,Ik had geen specifieke richttijd, want het was het mijn eerste marathon. Uitlopen stond voorop. En dat is gelukt en daar ben ik heel blij mee."

door Kees van der Zandt

Als speler van BVV had Edwin Verdonk het niet begrepen op veel lopen. ,,Daarom ben ik toen maar keeper geworden. Dan hoef je niet zoveel te lopen", blikt hij lachend terug. Verdonk groeide hij de voetbalclub uit zijn woonplaats tot één van beste keepers uit het regionale amateurvoetbal. Toen hij was gestopt met voetbal deed hij 'voor de fun' een keer mee met de Vestingloop in Den Bosch. Het lopen van afstanden bleek hem toen wel goed te bevallen. "Ik heb de Vestingloop daarna nog een paar keer met plezier en zonder problemen uit gelopen en kreeg zin om hogere afstanden te gaan doen." Twee jaar geleden trainde hij nog voor de halve Marathon in Malaga met zijn Amsterdamse vriendengroep. Maar die werd vanwege corona afgelast. Ook de marathon in New York ging twee jaar geleden niet door. ,,Maar dit jaar werd deze wel georganiseerd en werd ik gevraagd door die vriendengroep om mee te doen. Ik heb daar toch nog twee dagen over na moeten denken. Want ik was tenslotte al 53 en had nog nooit een marathon gelopen. Maar dan besef je toch wel dat het een echte buitenkans is om de meest beroemde marathon ter wereld te mogen lopen. Bovendien ging de opbrengst naar het goede doel van Only Friends en dat gaf het helemaal een speciale dimensie."

Met bloed, zweet en tranen volbracht Verdonk uiteindelijk de race. ,,Het was een zware maar onvergetelijke uitdaging om in zo'n wereldstad te mogen lopen", blikte hij na afloop moe maar voldaan terug. 

BVV icoon Jan van Mil koninklijk onderscheiden
Pierre van Berkel 'trots en blij' dat hij eindelij...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)