3 minuten leestijd (617 woorden)
Aanbevolen 

Kees Brugmans: 'Toen ik bij Gemert debuteerde viel ik gelijk met mijn kont in de boter'

keesuna Kees Brugmans, afgelopen zondag tegen UNA (Foto: Silke van den Boogaard)

GEMERT| Een jaar of zes geleden verscheen er ineens een blonde verschijning in het keurkorps van Gemert, destijds nog getraind door Bert Ruijsch. Hij luisterde naar de naam Kees Brugmans en had daarvoor al vier seizoenen in het 2e elftal afgewerkt. Brugmans: "Er waren problemen achterin met ondermeer Dennis Bouma en René Paardekooper. Hierdoor kwam ik in beeld, ik viel gelijk met mijn kont in de boter want had geweldige voetballers als Mark en Erik van Dijk om me heen. En niet te vergeten Joost Habraken, Bartje van Berlo en Sven van Ommeren. Ja, toen werd het voor mij wel even makkelijk debuteren natuurlijk."

Door: Willy Rooyakkers

Pratende met Kees Brugmans (27) kom je er als journalist al gauw achter dat we hier te maken hebben met een 'Gimmurtse' jongen die nog steeds vol trots dat prachtige zwart-witte shirt om zijn schouder 'mag' laten glijden. "De mensen onderschatten vaak wat dat betekent voor iemand uit Gemert om hier in het eerste te mogen voetballen. Daar ben je enorm trots op."

Minder aan het spelen

Kees Brugmans deed het meteen best leuk in Gemert 1. Hij viel op met zijn prima trap en ook schoof de rechtspoot regelmatig goed getimed in. "In mijn eerste twee seizoenen speelde ik bijna alles en daarna concurreerde ik met de broertjes Davy en Jori Vermeulen. Davy was echt een goeie maar moest afhaken vanwege een rugblessure. Jori is nu ook herstellende van een kwetsuur maar komt weer terug als het goed is." Onder trainer Reinald Boeren raakte Brugmans, de neef van voormalig assistent-trainer Jos Brugmans, zijn basisplaats echter kwijt. Desondanks is hij vol lof over de coach. "Reinald is altijd eerlijk naar mij toe geweest, daar heb ik alleen maar respect voor. Als er anderen beter zijn dan zij het zo. Ik weet van mezelf ook wel dat ik niet het allergrootste talent binnen de groep ben." 

Toezeggingen

Toch is Kees Brugmans, hoe sympathiek en loyaal aan de club ook, niet helemaal tevreden over de gang van zaken op Molenbroek. "Vorig jaar had ik, samen met nog twee Gemertse jongens, een gesprek en we vroegen expliciet of er nog spelers gehaald zouden worden voor de verdediging. Ze zeiden van niet. Later trainde Mark Westerlaken met ons mee en ik zag al gelijk dat hij wel even iets beter was dan ik. Pas helemaal op het einde van de competitie bleek dat hij zou aansluiten bij de selectie. Dat vonden wij niet netjes van Gemert." Overigens heeft de onvrede van Kees Brugmans niets te maken met de persoon Mark Westerlaken. "Nee, Mark is echt een topgozer en daarnaast een prima speler. Ik weet ook wel dat hij beter is dan ik, maar daar ging het niet om." 

Praten

De laatste weken is Kees Brugmans door een blessure van Lars Teuben toch weer een beetje aan spelen toegekomen. "Ja, ik stond linksback. Daarvoor had ik ook al eens twee wedstrijden op het middenveld gespeeld maar dat is mijn plek niet echt. Maar het is beter dan om helemaal niet te spelen want dan duren die tripjes naar uitwedstrijden ineens wel heel erg lang he. Nogmaals: ik verwijt de trainer helemaal niets, hij is notabene nog een avond speciaal extra naar Gemert gekomen om mij destijds te overtuigen dat hij er mij graag bij wilde hebben dit jaar." En volgend seizoen? "Maar weer eens goed praten in de winterstop denk ik", sluit Kees Brugmans af met een lach.

Reactie technische commissie

Uiteraard, integere journalisten als we zijn, hebben we Gemert om een reactie gevraagd. Anthony Geurts, namens de technische commissie: "Ik wil er inhoudelijk niet op ingaan. Kees is een gewaardeerde kracht binnen de selectie, in het belang van de vereniging wil ik het hier verder bij laten."
SV Valkenswaard start met vier andere clubs een ni...
Erwin van Breugel zit lekker in zijn vel als eerst...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)