3 minuten leestijd (570 woorden)

'Keuze voor 'Kruisstraat' is puur op gevoel'

Marc van Delft wordt komend trainer van RKKSV in zijn woonplaats Rosmalen. Hij is nu nog werkzaam bij voormalig eersteklasser Nulandia. Een opmerkelijke stap van een grote dorpsclub naar een kleine club in de schaduw van OJC Rosmalen en wat mindere mate Maliskamp.,,De keuze voor 'Kruisstraat' heb ik puur op gevoel genomen.", laat hij weten vanuit zijn café 't Vergulde Hertje in het centrum van Rosmalen.

door Kees van der Zandt

ROSMALEN| Marc van Delft is als trainer behoorlijk honkvast . De oud-voetballer van ondermeer het tweede elftal van FC Den Bosch en Wilhelmina, trainde TGG en Baardwijk steeds voor langere tijd.. ,,Ik ben normaal gesproken geen trainer die binnen een jaar vertrekt bij een club. Ik wil de tijd hebben om wat op te bouwen", verklaarde hij ooit in een interview met het Brabants Dagblad. Het wekte dan ook geen verbazing dat Van Delft vorig seizoen zijn contract bij zijn huidige club Nulandia met twee jaar verlengde. Maar het afgelopen najaar liet de gedreven trainer het bestuur onverwacht weten zijn doorlopende contract niet uit te dienen en na dit seizoen te vertrekken bij de Nulandse club. ,,Ik had en heb het er geweldig naar mijn zin. Want Nulandia is een fantastische club met een prachtige accommodatie, veel vrijwilligers, supporters en waar alles perfect is georganiseerd rondom het eerste elftal. En het ideaal werken is voor een trainer. Maar er komt een nieuwe lichting spelers aan en ik denk dat het beter is dat er dan ook een nieuwe trainer met frisse ideeën voor de groep staat."

Het bestuur. spelers en supporters van Nulandia betreuren het vertrek van Van Delft ten zeerste. Want de no nonsens aanpak van de fanatieke trainer sloeg vanaf het begin aan aan bij de club. ,,Nadat ik had verteld dat ik na dit seizoen vertrek heb ik ontzettend veel appjes van spelers en supporters gekregen, waarin mijn vertrek werd betreurd. Die waardering doet je natuurlijk hartstikke goed en is een stimulans om er dit seizoen met een kampioenschap afscheid te nemen bij Nulandia. Die bekroning verdient deze club en de vele mensen die er voor werken."

Clubs melden

Het was amper bekend dat Van Delft na dit seizoen ging vertrekken bij Nulandia toen clubs zich al meldden bij de trainer om hem vast te leggen voor volgend seizoen. ,,Er hadden zich al snel drie clubs gemeld. Puur op gevoel heb ik voor de Kruisstraat, zoals RKKSV in de regio meestal wordt genoemd, gekozen. Hoewel er ook een club bij zat die een stuk groter is." Een opmerkelijke keuze van de voormalige verdediger die overstapt vanaf een grote club, en enige voetbalvereniging in het dorp, uit Nuland naar een club die in Rosmalen volledig in de schaduw van het grote OJC, en iets mindere mate Maliskamp, staat. Nulandia en RKKSV spelen weliswaar in dezelfde klasse maar qua vereniging lijkt de Kruisstraat toch een stapje terug voor Van Delft . ,,Natuurlijk zal de overgang vooral in het begin groot zijn en het wennen voor me qua organisatie", geeft Van Delft toe. ,,Maar ook Kruisstraat maakt organisatorisch en sportief stappen en er komt een heel goede lichting A-junioren aan, waaronder mijn zoon Sergio. En het is ook wel leuk nu eens in je eigen dorp te trainen Nogmaals ik heb een geweldig goed gevoel bij de Kruisstraat en ik kijk er naar uit om daar iets moois op te gaan bouwen. Maar eerst zo goed en succesvol mogelijk dit seizoen afsluiten bij Nulandia." 

Bas Gösgens kijkt uit naar derby mét publiek
Van Geffen en Nemelaer hebben de perfecte match

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)