3 minuten leestijd (535 woorden)
Aanbevolen 

''Kind van de club' Rik Mulders (19) tekent 2-jarig contract bij FC Den Bosch

073| Hij doorliep er vanaf zijn tiende jaarde gehele jeugdopleiding en speelde afgelopen seizoen als amateur al zes wedstrijden in de hoofdmacht van FC Den Bosch. Deze week tekende middenvelder Rik Mulders uit de Bossche wijk Hintham met zichtbaar plezier zijn eerste profcontract bij de voetbalclub uit zijn achtertuin.

door Kees van der Zandt

Onder toeziend oog van directeur Rob Almering en zijn zaakwaarnemer Fred van der Hoorn tekende Rik Mulders deze week zijn eerste contract bij FC Den Bosch, de club waar hij al vanaf zijn tiende jaar voetbalt. De jonge middenvelder uit Hintham is zichtbaar en hoorbaar verguld met zijn eerste contract bij Den Bosch.,,Dit contract ervaar ik als een geweldige waardering voor de tien jaar die ik hier nu voetbal in de teams uit alle leeftijdscategorieën. Ik ben er dan ook ontzettend blij mee. Sommigen noemen me een kind van een club, omdat ik hier vlakbij woon en al zo lang voetbal. Daarom voelt dit contract voor mij nog beter dan voor iemand die van verder af komt ", laat hij opgetogen weten, ,Straks nog even paar Bossche Bollen afgeven bij mijn zaakwaarnemer Fred van der Hoorn. Als dank voor zijn inzet , omdat hij dit contract mede mogelijk heeft gemaakt."

Alleen Romario mag 'een beetje moe zijn'

Met Rik krijgt FC Den Bosch weer een lid van de familie Mulders als contractspeler. Oom Eef was er het meest succesvol en schopte het zelfs tot PSV en het Nederlands Elftal. Maar ook diens zoon Ronnie en neef Joey kwamen bij de selectie van FC Den Bosch. Kenmerkend voor de leden van de familie Mulders is dat het allemaal technisch begaafde voetballers zijn . Ook Han Mulders, de vader van Rik, had en heeft een behoorlijke techniek als (zaal) voetballer. ,,Technisch voetbal speel ik zelf ook het liefste, maar als het moet kan ik er ook wel onder poetsen hoor.", laat de middenvelder weten.V ader Han volgt de verrichtingen van zijn zoon op de voet en geeft gevraagd, en soms ongevraagd, zijn mening. Positief als het kan en kritisch als het moet. Vorig jaar debuteerde Rik in de hoofdmacht van FC in een duel met een amateurclub en wist daarin zelfs te scoren. Na afloop van zijn debuut liet hij weten 'een beetje moe ' te zijn. ,,Maar 'een beetje moe' kan er maar eentje zijn na een wedstrijd en dat is Romario. Zover ben jij nog niet", liet vader Han destijds lachend aan zijn zoon weten.

Speeltijd lonkt

Rik Mulders deed afgelopen seizoen met zes wedstrijden al de nodige ervaring op in de hoofdmacht van FC Den Bosch. ,,Van die ervaring hoop ik komend seizoen profijt te kunnen trekken. Mijn doel is uiteraard om zoveel mogelijk wedstrijden te gaan spelen in het eerste elftal." Gezien het vertrek van een aantal belangrijke spelers bij Den Bosch lijkt de kans op behoorlijk wat speeltijd voor Mulders niet uitgesloten. ,,Ik heb daar ook wel vertrouwen in, maar vergis je niet dat we nog steeds een behoorlijke selectie hebben met Mats Deijl, Paco van Moorsel en Wouter van der Steen, die misschien wel de beste keeper van de eerste divisie is. En wie weet wat er nog bijkomt. Ik heb in ieder geval heel veel zin in het nieuwe seizoen"

Captain Tufan Koca voelt de waardering bij UDI’19 ...
Moreno Koenders is klaar voor de stap naar Gemert:...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)