zaterdag 27 november 2021
3 minuten leestijd (635 woorden)
Aanbevolen 

Lars Loermans gaat ook bij Blauw Geel’38 voor rendement: “Drang naar de goal heeft er altijd ingezeten”

 VEGHEL| Ook bij Blauw Geel'38 heeft de technische commissie de laatste maanden niet stilgezeten. Een handvol nieuwe spelers zijn er vastgelegd waarbij men zelf wel tegelijkertijd wenst te benadrukken dat er eveneens een aantal veelbelovende talenten van eigen bodem zijn doorgeschoven. Waarvan acte. We lichten vandaag Lars Loermans eruit als nieuweling. Deze nog maar 20-jarige aanvallende middenvelder heeft zijn voetafdruk de laatste jaren al nadrukkelijk achtergelaten in het Oost Brabantse voetballandschap. En dan nog wel in de hogere regionen. Op deze plaats vandaag een introductie.

Door: Willy Rooyakkers

Zoals zoveel talentvolle spelers in de regio Maas en Waal vertoefde ook Lars Loermans diverse jaren in de jeugdafdeling van NEC. Loermans: "Ja, je had toen nog een amateur- en profafdeling, ik zwerfde telkens daar een beetje tussenin. Op een gegeven moment werd alles gecentraliseerd en zou ik in de A2 komen. Dat zag ik niet zo zitten. JVC Cuijk meldde zich op het juiste moment waarna ik besloot daar te gaan voetballen, ik sloot aan in de A1." Ondanks zijn jonge leeftijd trok de voetballer snel de aandacht van Ruud Kaiser, destijds hoofdtrainer. "Ik scoorde bij mijn debuut en leerde vooral op de trainingen ook veel. We wisten toen met JVC zelfs bijna naar de tweede divisie te promoveren. Er ontstonden echter grote financiële problemen door het afhaken van sponsoren." Kaiser vertrok daarop waarna de club onder oud-speler Ferdi Akankan doorging als derde divisionist. "Onder Akankan scoorde ik best veel maar uiteindelijk was het onvermijdelijk dat JVC een aflopende zaak werd. Daarom besloot ik naar Juliana'31 in Malden te gaan."

Rendement

Loermans was op dat moment amper 19 maar had toch al naam gemaakt. Wat voor een type speler is hij precies? Een spelbepalende 10, of een diepgaande half? "Ik heb altijd de drang naar de goal gehad, heb veel diepgang in mijn spel. Daarom heb ik ook meestal rendement in de vorm van goals maken en assists geven. Natuurlijk hoor je als aanvallende middenvelder ook andere dingen te doen maar dit omschrijft me wel het beste: diepgang, drang naar de goal, rendement." De 1 meter 84 lange rechtspoot had het goed naar zijn zin bij de ambitieuze hoofdklasser te Malden. "Het is dichtbij, kende al veel jongens. We deden het ook lange tijd goed als team, bij de winterstop stonden we op één puntje na bovenaan. Daarna ontstonden er blessures en bleek de groep nogal smal. Dat was jammer."

Blauw Geel'38

Op dat moment had de technische commissie van Blauw Geel'38 (de zogenaamde Blauw Geel Top) de jonge belofte al een aantal keren aan het werk gezien. Er volgde een telefoontje. "In eerste instantie belde de TC, of ik interesse had. Ze kenden me al goed, hadden me zien voetballen. Later volgden er een aantal gesprekken tussen mij en de trainer, ik kreeg er een goed gevoel bij. Het is toch een niveautje hoger dan in Malden. Ik denk dat het een goede stap is in mijn ontwikkeling om in Veghel te gaan voetballen. Ze gaan van eigen kracht uit en hebben een echte duidelijke visie." Ondertussen trainde Lars Loermans al in Veghel mee. "Het niveau was gelijk al hoog, hoewel we niet eens echt met het volgende seizoen bezig zijn. Je zag duidelijk al de basisprincipes, de eerste indruk is prima. Er waren al meer nieuwelingen en ook de jeugd trainde mee."

ALO

Lars Loermans hoopt binnenkort af te studeren aan de ALO. "Volgend jaar werk ik drie dagen per week in Nijmegen. Veghel is een half uurtje rijden vanaf Ewijk, ik carpool samen met Jay van Boxtel die ik goed ken dus dat zit wel snor. Ik hoop in Veghel mezelf te ontwikkelen als speler, honderd procent geven. En zoals altijd ga ik ook weer van rendement uit."

Lars Loermans in JVC Cuijk-shirt
2010| De dag dat Ronald van Herpen het op zijn heu...
Ook heldenstatus Aichorn en Van der Pluijm bij FC ...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)