zondag 05 juli 2020
4 minuten leestijd (740 woorden)
Aanbevolen 

Lars Teuben meldt zich na lange blessure terug in de basis van Gemert: "Als Jens een keer niet gaat, kies ik ook mijn momenten"

larsteuben3 Lars Teuben (links) is bezig zich vast in de Gemertse basis te spelen

GEMERT/AARLE RIXTEL| Een opvallende naam in de basisopstelling van kersverse derde divisionist Gemert is tot nu de 20-jarige Lars Teuben. Knap van de jonge verdediger, zeker als je bedenkt dat hij vorig seizoen kampte met een slepende liesblessure. Teuben: "Ik probeer nu fit te blijven en alles te spelen, dat is mijn doelstelling. Als team moeten we gaan bewijzen dat we het niveau van de derde divisie structureel aankunnen maar daar heb ik veel vertrouwen in."

Door: Willy Rooyakkers

Altijd vervelend: slepende kwetsuren waarvan je niet meteen kunt inschatten wat er nu eigenlijk precies aan de hand is. Je gaat naar de dokter, de fysio kijkt er naar, je laat foto's maken, een MRI-scan misschien. Maar toch komt er niets uit terwijl de pijn blijft. Het overkwam vorig seizoen Lars Teuben die de eerste maanden van de voetbaljaargang telkens mocht opdraven in het keurkorps van trainer Reinald Boeren. Uiteindelijk bracht een therapeut uit Maasbracht soelaas. "De klachten kwamen voort uit mijn rug, zo bleek. Toen we eenmaal op het juiste pad zaten kwam ik van de problemen af." Het seizoen was toen ondertussen wel een heel eind voorbij. "Ik zat nog een keer of drie op de bank bij Gemert 1 en maakte als speler het kampioenschap van het 2e mee. Dat was nog wel leuk."

Keeper

Lars Teuben groeide op in Aarle Rixtel en meldde zich dan ook bij ASV'33. "Ik begon als doelman, pas in de C-tjes ging ik voetballen. Eerst in de C2 maar al snel werd ik overgeheveld naar de C1 (de 015-1). Niet lang daarna vroeg Gemert of ik daar mezelf wilde aanmelden, sindsdien ben ik op Sportpark Molenbroek actief. Een jaar of drie geleden werd ik vervroegd naar de senioren gehaald en kon ik dus wat ervaring opdoen. Ik speelde toen bij de A-junioren en afwisselend bij het 2e en 1e. De laatste twee seizoenen zit ik vast bij de selectie van Gemert 1." Zijn vader Tjapko, momenteel ook assistent van Boeren, was in zijn jonge jaren een zeer getalenteerde centrale verdediger die bij clubs als Ajax en Club Brugge onder contract stond. "Ik speelde in de jeugd ook altijd centraal maar bij de senioren in Gemert ben ik op rechtsback beland, nee dat vind ik niet erg. Of ik op mijn vader lijk qua voetbal? Ze zeggen dat ik een beetje dezelfde loop heb en beiden zijn we verdediger maar ik denk dat mijn vader wel wat beter was als je ziet waar hij gespeeld heeft haha." 

Voetbalfamilie

Voor onze lezers die dit nog niet wisten: Lars is de jongere broer van de talentvolle scheidsrechter Stan Teuben die inmiddels in de Eredivisie actief is. "Het gaat thuis meestal over voetbal natuurlijk", lacht hij, "Al is Stan op een iets andere manier met het spelletje bezig. Nee, ik praat met mijn vader niet echt over Gemert. Wel geeft hij mij soms aanwijzingen betreffende wat ik nog kan verbeteren." Afgelopen zondag pakten de zwart-witten een verdienstelijk punt bij OFC in Oostzaan. Voor de defensie was het extra fijn want de nul werd gehouden. "Ik denk dat we goed stonden, we gaven amper een kans weg. Eén keer glipten ze er doorheen maar toen was het middenvelder Joost Habraken die goed was meegelopen en ons uit de brand hielp. Met een beetje mazzel hadden we nog kunnen winnen op het einde. Willem den Dekker kwam één op één met de keeper, ging er omheen, maar kwam met zijn linkerbeen wat te schuin uit waardoor hij de bal in het zijnet schoof. Dat was jammer."

Opkomen

Door de hernieuwde basisplek van Teuben is Jens Leijten weer een linie naar voren geschoven. "Ja, de samenwerking tussen Jens en mij is prima. Of ik veel opkom? Nou, je kent Jens die gaat zelf al heel veel. Ik denk dus in eerste instantie vooral aan verdedigen maar als Jens dan eens een keertje niet gaat zou het kunnen natuurlijk. Soms komt dat weleens voor." Zondag gaat de reis naar Lienden. "Ik denk weer een mooie uitdaging voor ons. Thijs van Pol is niet meer ziek, dus hij zal er wel weer bij zijn en dat is natuurlijk in ons voordeel. Ralf Kemper is ondertussen ook weer aan het trainen dus het begint er steeds beter uit te zien. Ik hoop, en denk, dat wij als Gemert in de derde divisie meekunnen. We hebben een prima groep, jonge gretige spelers. Natuurlijk moeten we veel leren ook maar we gaan er elke week voor."


‘Echte voetbalfans lopen niet in konijnenpakken’
Joris van der Cammen neemt keepers bij RKVV Keldon...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)