4 minuten leestijd (772 woorden)
Aanbevolen 

Maarten van Vugt bouwt bij Margriet met veel plezier verder "We willen graag met Margriet in de tweede klasse spelen"

OSS| Maarten van Vugt (51) is al jarenlang bekend als trainer in de top van het amateurvoetbal. Zo was hij succesvol als hoofdcoach bij JVC Cuijk (destijds spelend om de landstitel), Blauw Geel en gaat hij door als de grondlegger van het huidige succes van O.S.S.'20. Nu dan Margriet, een mooie club maar wél 'slechts' een derde klasser. Een iets ander niveau dus. "Ja, ze hadden me al vaker benaderd", legt de trainer uit, "Daarnaast is Margriet een mooie club met een goede jeugdopleiding en alles is hier perfect geregeld. En ja, het kost ook wat minder tijd dan bijvoorbeeld toen bij JVC Cuijk of O.S.S.'20. Dan heb ik het nog niet eens zozeer over het voetballende gedeelte maar er komt bij dat soort clubs ook naast het veld meer kijken. Bovendien is Margriet qua reistijd natuurlijk eveneens ideaal."

Door: Willy Rooyakkers

Bij Margriet is het wel anders werken betreffende samenstelling van de selectie. "We kunnen niet spelers gaan halen of zoiets dergelijks. We doen het voornamelijk met eigen jongens en dat is ook goed want daardoor blijft de opleiding aantrekkingskracht behouden. De talenten zien namelijk hier vooruitzichten om het eerste elftal te halen." Maarten van Vugt heeft in al die jaren een gigantisch netwerk opgebouwd, hij heeft de 'markt' in Oss goed in kaart. "Ja, dat wel maar daar heb je nu dus minder aan. Wij moeten gewoon ervoor zorgen dat de Osse jongens niet snel gaan lopen, er is hier namelijk sprake van nogal veel concurrentie. Als ze er even niet instaan dan wordt het al snel aanlokkelijk soms om te vertrekken, wij moeten ervoor zorgen dat we ze aan boord houden."

Tweede klasse

Margriet staat na twee duels bovenaan in de derde klasse. "Ons doel moet zijn om te promoveren, ik vind dat een club als Margriet daar thuishoort. We krijgen het echter nog zwaar voor onze kiezen want deze klasse is best pittig. Er zitten aardig voetballende teams tussen maar we hebben het meestal vooral lastig tegen elftallen die fysiek van wanten weten." De meeste tegenstanders zijn redelijk bekend maar afgelopen zondag moesten de Ossenaren naar Rood Wit in Groesbeek waar vooraf een vraagteken achterstond. Margriet wist echter overtuigend met 0-5 te winnen. "Rood Wit is een kleine club met twee elftallen, in Groesbeek is veel concurrentie uiteraard. We wisten dus niet hoe sterk ze zouden zijn."

Geen 023

Ondertussen bemoeit Maarten van Vugt zich ook met de bovenkant van de jeugd op De Amstelhoef. "We hebben geprobeerd om een 023 op zaterdag te creëren maar dat is net niet gelukt. We hebben ook een 019 en om die allebei goed te laten renderen was het wat te dunnetjes. Wel hebben we op zaterdag nu ook een team, net als nog twee verenigingen in Oss. Dat zaterdagvoetbal is een fenomeen waar we rekening mee moeten gaan houden. Daar spelen soms ook jonge jongens." Hoewel het niveauverschil tussen een gewone derde klasser en een derde divisionist nogal groot is heeft Van Vugt het dus prima naar zijn zin. "Ja, het is anders maar niet minder leuk. Het niveauverschil moet je ook niet overdrijven, het zit vaak in details. Maar goed: al die details samen zorgen er wel voor dat er dus krachtverschillen zijn. Soms moet je ook bedenken of je niet net even wat anders moet kijken naar je samenstelling. Ik ben gewend om vanuit een bepaalde filosofie te denken maar moest toch wat concessies doen. Je kijkt automatisch naar spelers in de trant van: die kan goed voetballen. Later kom je erachter, als voorbeeld, dat er misschien wat andere dingen gevraagd worden om een betere balans in het team te krijgen. Dat is een proces waar we mee bezig zijn, maar dat is alleen maar leuk toch?"

Bilal El Ghezaoui

Daar ben je immers trainer voor en dat is Maarten van Vugt al dertig jaar met verve. "Ik bekijk nu dingen anders dan vroeger misschien maar sommige zaken wennen nooit. Zo vind ik het nog steeds vervelend als ik een 'slecht nieuws' gesprek met een speler moet voeren. Maar ik doe het wel altijd want die persoon heeft recht op mijn beweegredenen. Dat kan ik achteraf misschien weleens ongelijk hebben maar leg het wel eerlijk uit, dat hoort zo. Ik heb een enthousiaste groep hier die graag wil trainen en alles is prima in orde qua organisatie. Ik heb niets te klagen dus." Overigens krijgt Margriet 1 misschien versterking van Bilal El Ghezaoui, de ex-vedette van FC Schadewijk die op De Amstelhoef in het 5e team actief was. "Hij heeft aangegeven met de eerste selectie mee te willen doen. We gaan kijken hoe dat zich gaat ontwikkelen."

Net nu is VoetbalTV failliet verklaard, Rutte doe ...
Gemert-coach Reinald Boeren werkt aan tekortkoming...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)