vrijdag 25 juni 2021
3 minuten leestijd (555 woorden)
Aanbevolen 

Marc van Delft voelt zich als een vis in het water bij Nulandia

delft1 Marc van Delft (rechts) met Ad van de Meulenbeek van Nulandia

DEN BOSCH| 'No nonsens' trainer Marc van Delft uit Rosmalen heeft het geweldig naar zijn zin bij het uitstekend presterende Nulandia. Hij verlengde zijn contract in september al met een jaar bij de hechte dorpsclub uit Nuland, terwijl het nieuwe seizoen nota bene nog moest beginnen. ,,Nulandia is een mooie, warme en goed georganiseerde club, die ontzettend leeft in het dorp en waar ik me echt thuis voel."

door Kees van der Zandt

Je contract verlengen als trainer terwijl het seizoen nog moet beginnen. Het komt zelden of nooit voor. Maar trainer Marc van Delft en het bestuur van de vierdeklasser uit Nuland kwamen voor aanvang van dit seizoen al overeen om het contract met een jaar te verlengen.,,Omdat de club en ik ontzettend tevreden met elkaar zijn", laat Van Delft vanuit zijn woonplaats Rosmalen weten. De ongecompliceerde Van Delft, wars van kapsones en trainersjargon, blijkt uitstekend te passen bij de gemoedelijke dorspsclub.

Hij verruilde vorig jaar zomer als trainer TGG uit Den Bosch voor Nulandia. ,,Ik had bij TGG weliswaar mooie en succesvolle jaren meegemaakt, maar was toch wel toe aan iets anders. Aan het sollicitatiegesprek met Nulandia hield ik een heel goed voorgevoel over betreffende die club", weet Van Delft nog. Het voorgevoel van de 50-jarige Rosmalenaar bleek te kloppen, want hij voelde zich vanaf de eerste dag als een vis in het water bij de dorpsclub. ,,Nulandia is mooie, warme en goed georganiseerde club met heel veel betrokken leden en vrijwilligers. Ik had meteen een goede klik met alles en iedereen." Van Delft merkt dagelijks het verschil tussen een dorpsclub als Nulandia en een stadsvereniging als zijn vorige club het Bossche TGG.,,Ik heb ook altijd met veel plezier bij TGG getraind hoor. Maar spelers op een dorp voelen zich veel meer verbonden met hun cluppie en er zijn ook veel meer vrijwilligers dan bij een stadsclub. Bovendien is er geen verloop van spelers op het eind van het seizoen zoals bij veel stadsclubs wel het geval is. Je hoeft je als trainer van Nulandia dan ook niet druk te maken dat er op het eind van het seizoen spelers vertrekken. Stadsclubs hebben soms alleen maar een kop, het eerste elftal dus, en geen staart in de vorm van een hoog spelend tweede elftal en jeugdteams. Zo voetbalt het tweede elftal van Nulandia reserve eerste klasse, wat een hoog niveau is voor een vierdeklasser. Daardoor is de mogelijke overgang bij ons voor spelers naar het eerste elftal niet zo groot als bij clubs die geen hoogspelend tweede elftal hebben."

Sportief gezien gaat het crescendo met het eerste elftal van Nulandia sinds de komst van Van Delft anderhalf jaar geleden. Afgelopen seizoen werd de nacompetitie al gehaald, maar werd promotie nipt gemist. Momenteel is Nulandia de trotse koploper in de vierde klasse .,,Ik zeg niet dat we kampioen worden, maar we gaan er natuurlijk wel voor nu we koploper zijn ",  laat de trainer strijdvaardig weten. Als karaktervolle en soms spijkerharde verdediger speelde Van Delft op behoorlijk hoog niveau in het beloftenteam van FC Den Bosch en bij de toenmalige hoofdklasser Wilhelmina uit Den Bosch. ,,Natuurlijk is het mooi om ook als trainer op hoog niveau te trainen. Maar ik ben daar nu niet mee bezig. Voor mij tellen nu alleen de spelers van Nulandia met wie ik een prima band heb en zo goed mogelijk mee wil presteren.""  

Exclusieve column: De kijk van Jaap Knasterhuis jr...
Mark Westerlaken ziet Gemert vooruitgaan: 'Deze gr...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)