woensdag 04 augustus 2021
3 minuten leestijd (598 woorden)
Aanbevolen 

Moreno Koenders is klaar voor de stap naar Gemert: “Voel me ondertussen een échte spits”

moreno

EINDHOVEN| Als je in de eerste klasse 22 goals weet te maken in 17 duels dan weet je dat er belangstelling komt van andere clubs. Dit overkwam dus ook Moreno Koenders uit het Eindhovense stadsdeel Woensel. "Ja, er waren diverse mogelijkheden maar toen ik een belletje kreeg van Gemert overviel me wel het gevoel dat dit de beste optie zou zijn. Misschien kan ik via Gemert mezelf verder ontwikkelen, opklimmen."

Door: Willy Rooyakkers

Twee jaar terug toonde Blauw Geel'38 ook al belangstelling. "Ja, klopt. Ik was ook op gesprek in Veghel en trainde zelfs mee. Uiteindelijk vond ik het echter te vroeg nog, moest nog aan mezelf werken." De inmiddels 21-jarige Koenders heeft ondertussen ook definitief zijn plek gevonden als nummer negen. "Vroeger speelde ik ook op tien maar weet inmiddels dat ik een échte spits ben. Door het maken van veel goals heb ik daar ook steeds meer vertrouwen in gekregen, ik ging erin geloven." Wat voor een negen is hij? "Ik ben op mijn best in de zestien meter denk ik, kan doeltreffend zijn. Ook in de lucht sta ik mijn mannetje en je kunt me aanspelen."

FC Eindhoven

Moreno Koenders heeft een Surinaamse vader en half Surinaamse moeder, hij werd geboren in Woensel maar groeide aanvankelijk op in Tongelre om later toch weer terug te verhuizen naar zijn geboorteplek. "Ik begon bij Woenselse Boys waarna PSV en FC Eindhoven me opmerkten. Bij PSV liep ik stage maar ik belandde bij FC Eindhoven waar ik tot de D-tjes speelde. Op dat moment kwam er een crisis en leed de jeugdopleiding daar onder." Koenders vertrok daarop naar RKSV Nuenen. "Zij hadden toen in mijn leeftijdscategorie het beste team. Later belde Brabantia net op het moment dat ik het wat minder naar mijn zin had in Nuenen." Al snel brak de aanvaller door bij de blauw/roden. "Ja, ik debuteerde met 16 jaar en iets later stond ik er al vast in." Afgelopen jaar had hij het genoegen om onder Ernie Brandts te mogen trainen. "Toen hij kwam dachten we: deze man heeft een WK finale gespeeld. Maar ik kende hem al van FC Eindhoven omdat ik daar mee mocht trainen vorig jaar. Je merkt wel dat hij veel verstand van voetbal heeft. Hij zorgde er vooral voor dat we allemaal topfit werden dit jaar, we moesten altijd heel veel lopen maar dat wierp wel zijn vruchten af. Vaak konden we in de slotfase van wedstrijden nog een tandje bijzetten. Denk dat hij een toptrainer is." Overigens is fit zijn een issue voor Koenders, zeker sinds hij een tijdje terug geblesseerd raakte aan de hamstring. "Ja, dat was bij FC Eindhoven, toen ik daar meetrainde. Achteraf gezien denk ik dat het overbelasting was, alles bij elkaar ben je met zo'n blessure wel even zoet. Nu ben ik weer helemaal fit."

Gunnen

Moreno Koenders beseft dat hij zonder goede medespelers niet zoveel doelpunten had kunnen maken. "Nee, je moet wel lekker aangespeeld worden en gegund zijn. Anders wordt het lastig. Of ik zelfzuchtig ben voor de goal? Niet persé denk ik. Een ander mag ze van mij ook maken hoor. Het liep zoals het liep, ik kreeg vertrouwen van de andere jongens en dat doet veel met een spits." Inmiddels trainde de nieuwe aanwinst al mee op Sportpark Molenbroek. "Je weet dat Gemert een mooie club is en de geschiedenis heeft uitgewezen dat het mogelijk is nog een verdere stap te maken, dat is ook een reden dat ik deze keuze heb gemaakt. Ik wil belangrijk worden voor het team, doelpunten maken natuurlijk. En ja, hogerop klimmen als het kan."

''Kind van de club' Rik Mulders (19) tekent 2-jari...
Kamile de Jong gaat opvolgers voorbereiden op het ...
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)