woensdag 05 augustus 2020
2 minuten leestijd (474 woorden)

Nabeschouwing amateurweekend 073

OJC verloor op het eigen De Groote Wielen met 0-1 van Juliana'31

073| Het was druilerig en winderig herfstweer deze zondag. Daarom kozen ook veel voetballiefhebbers in het 073 gebied er voor om thuis of in de kroeg naar de eerste wedstrijd van Dick Advocaat met Feyenoord op FOX te kijken . In plaats van langs de lijn te staan om hun lokale clubje aan te moedigen. Desalniettemin kregen waren er best aardige potjes met soms verrassende uitslagen te zien.

In de Hoofdklasse B leek OJC Rosmalen in eigen huis een verrassend punt te gaan pakken tegen kampioenskandidaat Juliana'31 uit Malden. Maar de onfortuinlijke Jaoud Chraou schoot vlak voor tijd op een moment dat beide ploegen zich met een doelpuntloos gelijk hadden verzoend in eigen doel. OJC nadert door deze nederlaag de plaatsen die op het eind verplichten tot het spelen van nacompetitie om lijfsbehoud. Maar de ploeg van de ervaren trainer Willem Leushuis lijkt echter te veel klasse te hebben om serieus in gevaar te komen.

In eerste klasse C verloor Nemelaer deze zondag bijna traditioneel van angstgegner Brabantia, waar het zelden van wint. Tot overmaat van ramp kon vleugelspits Gijs van Baast voortijdig gaan douchen. De voorhoede van de Haarense dorpsclub, die vorig seizoen nog streed in de nacompetitie om promotie, is daardoor nog meer verzwakt de komende wedstrijd(en). Want Nemelaer moet dit hele seizoen de ernstig geblesseerde topscorer Joeri Vugts missen. Een enorme aderlating, want Vugts was vorig seizoen goed voor 29 goals. Ondanks die enorme aderlating is er niemand in paniek in Haaren en moet Nemelaer het ook zonder zijn topscorer het vege lijf kunnen redden in de eerste klasse.

Helvoirt boekte in 2H zijn eerste seizoenszege. Buurman SVSSS uit Udenhout werd met 3-0 verslagen door treffers Max Meijer (2x) en Menno van Hattum. De equipe van trainer Henk van Hattum is daarmee van de hatelijke en onwaardige laatste plaats af. Helvoirt, dat twee jaar geleden nog bijna promoveerde naar de eerste klasse, hoort ook minimaal in het linkerrijtje thuis met klasbakken als Nick van der Bruggen, topscorer Rico de Laat en kilometervreter Roel Pullens. Aan trainer Henk van Hattum en zijn spelers om de eerste overwinning de komende weken een passend vervolg. Emplina ging in eigen huis met 0-2 onderuit tegen Berghem Sport. Voetballend zit het wel snor met de ploeg van trainer William van Overbeek, die zijn contract met twee jaar heeft verlengd, . Maar Emplina creëert te weinig kansen voor het technisch verzorgde spelletje dat ze spelen. Real Lunet won tegen DAW eindelijk weer eens. De resultaten van de ploeg, met veel betaald voetbal en hoofdklasse ervaring, vallen tot dusverre echter zwaar tegen. Trainer Glenn Simon wijt dat, volgens het BD, aan een groot aantal blessures in zijn selectie. Maar met de komst deze week van Pieter Schrassertbert (ex FC Den Bosch, OJC Rosmalen en DESK)heeft de ploeg nog meeraan kracht, routine en kwaliteit gewonnen en moeten de prestaties beter en constanter worden.  

Terugblik op voetbalweekend, de krenten in de pap
Amateurvoetbal Noordoost Brabant komend weekend: d...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 05 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)