2 minuten leestijd (413 woorden)

Nemelaer fietst met bekerzege naar huis

HAAREN|  Eersteklasser Nemelaer ging per fiets naar de bekerkraker met buurman Helvoirt. De fietstocht bracht de equipe van trainer Theo van Geffen geluk, want de Haarense club won de derby afgetekend met 1-4. Na een gezellige derde helft en met drie punten in de tas ging spelers en begeleiders vrolijk fietsend terug naar Haaren.

door Kees van der Zandt

Nemelaer speelt al tien jaar eerste klasse. Een ongekend hoog niveau voor een dorpsclub met bijna louter spelers uit eigen gelederen. Omdat de clubs in de eerste klasseop behoorlijke afstand van Haaren liggen gaat de club per bus naar uitwedstrijden. Maar voor de bekerwedstrijd tegen buurman Helvoirt kwamen de spelers van Nemelaer met het idee om om op de fiets naar dat duel te gaan. Om wat langer te blijven hangen na afloop in de kantine . Want de spelers van Helvoirt en Nemelaer, die elkaar bijna allemaal goed kennen en soms zelfs bevriend zijn,willen het onderlinge duel weliswaar graag winnen. Maar vinden het ookgezelligom na afloop met elkaar een pilsje te drinken. Trainer Theo van Geffen stemde meteen in met het verzoek van zijn spelers om met de fiets naar Helvoirt te gaan voor het bekerduel..,,Geweldig toch? Die eenheidbij een eersteklasser.", aldus trainer Theo van Geffen

Nemelaer won het drukbezochte duel met de buurman vrij gemakkelijk met 1-4. Na afloop lieten de spelers van Nemelaer , met hun tegenstanders en maatjes van Helvoirt, zich het bier goed smaken in de volle kantine. Studio Sport was al aan de gang toen de spelers en begeleiders , en met drie punten in de tas, vrolijk fietsend terug keerden naar Haaren. ,,Hard gewerkt, goed voetbal en na afloop een grote familie in de kantine ",oreerde Van Geffen na afloop. ,,Nemelaer heeft 500 leden, een kwart vanbijvoorbeeld OJC Rosmalen.Maar toch spelen we maar een klasse lager dan OJC , en met bijna allemaal eigen jongens. Ik ben dan ook supertrots om trainer van deze club te mogen zijn. Nemelaer is een voorbeeld voor clubs die hun spelers overal vandaan halen. Ook petje af voor Helvoirt die het ook met louter eigen jongens doen."

Nemelaer won de bekerwedstrijd tegen Helvoirt eenvoudig met 1-4.,,Maar we hadden nog wel vier keer kunnen scoren. En dan te bedenken dat basissiplers Giel van de Ven en Gijs van Baast. Maar hun vervangers hebben het geweldig gedaan." laat Van Geffen weten. ,,Ik heb al behoorlijk wat clubs getraind, maar Nemealer is echt de mooiste club die ik ooit onder mijn hoede had." 

[DERDE DIVISIE ZONDAG] Zondag is het Gemert – Blau...
[DERDE DIVISIE ZONDAG] Gemert bewijst dat men dit ...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)