2 minuten leestijd (491 woorden)
Aanbevolen 

Nemelaer mag wat minder bescheiden zijn. Trainer Van Geffen: "Het is moeilijk ons te meten met financiële grootmachten."

REDACTIE| Nemelaer uit Haaren speelt al bijna tien jaar probleemloos en met het nodige succes eerste klasse. Een bijna ongekend hoog niveau voor een dorpsclub die het bijna alleen doet met zelfopgeleide spelers in een competitie met clubs die hun spelers uit alle windstreken halen. Desondanks blijft Nemelaer bescheiden met de doelstelling handhaven zonder nacompetitie. Maar gezien de prestaties het afgelopen decenium mag het gerust wat minder bescheiden zijn.

door Kees van der Zandt

Nemelaer lijkt, gezien de resultaten, al klaar voor het nieuwe seizoen. De eersteklasser uit Haaren won de afgelopen weken vriendschappelijk met 0-2 van het beloftenteam van hoofdklasser OJC Rosmalen en afgelopen zondag werd Prinses Irene, toch een degelijke tweedeklasser, voor de beker met maar liefst 7-1 naar huis gestuurd. Daarnaast won Nemelaer de Van Helvoort Cup, met deelname van de naburige clubs Helvoirt en Zwaluw VFC. ,,Ik ben weliswaar zeer tevreden over de progressie die de ploeg momenteel voetballend boekt", laat trainer Theo van Geffen weten. ,,Maar resultaten in de voorbereiding in bekerwedstrijden en vriendschappelijke potjes zeggen me niet zoveel. Hopelijk worden we de voor de start van de competitie nog flink getest. Zodat de pijnpunten duidelijk zijn." Desalniettemin lijkt Van Geffen vol vertrouwen in het nieuwe seizoen. Maar stoere teksten over promotie of kampioenschappen zijn er vanuit Haaren nooit te horen. Handhaven zonder nacompetitie en 32 punten halen is na 10 jaar nog steeds de doelstelling voor Nemelaer aan het begin van het seizoen. Maar inmiddels lijkt wat minder bescheidenheid op zijn plaats voor een ploeg die uitgegroeid is tot een degelijke eersteklasser.

Tien jaar eerste klasser

Nemelaer maakte bijna 10 jaar geleden zijn opwachting in de eerste klasse. ,,Een ploeg met alleen eigen jongens heeft niks in de eerste klasse te zoeken. Die boeren uit Haaren liggen er binnen een jaar weer uit", klonk destijds uit veel kantines in de regio na de promotie van Nemelaer. De Haarense ploeg zette de doemdenkers voor schut en wist zich keurig te handhaven tussen dure ploegen als Geldrop, Nuenen en Halsteren. Bovendien bleken spelers als Yoeri Vugts, Luuk Vermeer, Kevin van Kempen en Wesley Diepens het niveau van de eerste klasse moeiteloos aan te kunnen en zelfs te overstijgen. Nemelaer groeide het afgelopen decennium uit tot een vaste waarde in de eerste klasse, waarbij het zelfs enkele keren dichtbij promotie naar de hoofdklasse was. ,,Ook de rest van de selectie is meegegroeid met het niveau van het eerste elftal", constateert trainer Van Geffen tevreden. ,,Want ons tweede elftal speelt reservehoofdklasse, hoger kan niet. Mooi toch? ". De bescheiden doelstelling van Nemelaer mag dan zijn om zo snel mogelijk 32 punten te halen en veilig te zijn. ,,Maar ik zou toch dolgraag bij Nemelaer tot het einde mee willen doen om een plaatsje bij de eerste vijf en om de nacompetitie", steekt Van Geffen zijn eigen en hogere ambitie niet onder stoelen of banken. ,,Hoewel het niet meevalt om ons te meten met financiële grootmachten als HVCH, Eindhoven, NEC, Alverna en Brabantia."" 

UDI'19 begint desastreus aan nieuwe seizoen "Ze h...
UDI'19-watcher Fons Boekelder ziet weer licht aan ...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)