zaterdag 27 november 2021
3 minuten leestijd (665 woorden)

'Nemelaer-man' Piet Drijvers heeft draai gevonden bij Oirschot Vooruit

Drijvers

HAAREN| Piet Drijvers (53) blijkt als trainer uiterst honkvast en trouw. Nota bene in een tijd waarin een houdbaarheidsdatum van maximaal drie jaar de norm lijkt als oefenmeester van een voetbalclub. Want Drijvers was maar liefst 14 jaar (!) trainer van Nemelaer, in zijn woonplaats Haaren. En onlangs verlengde hij zijn overeenkomst met zijn huidige club Oirschot Vooruit, waar de trainer ook al weer zes jaar werkzaam is, met één seizoen.

door Kees van der Zandt

Trainer Piet Drijvers verruilde in 2014 eersteklasser Nemelaer voor Oirschot Vooruit, dat destijds uitkwam in de derde klasse. Drijvers was maar liefst dertig jaar verbonden aan het eerste elftal van de voetbalclub uit zijn woonplaats Haaren. Zes jaar als speler en meteen daarna veertien jaar als trainer van de hoofdmacht. Hij maakte als trainer de opgang mee van Nemelaer: van een anonieme vierdeklasser tot een in de regio alom gerespecteerd eersteklasser, met bijna louter zelf opgeleide spelers. ,,Ik heb hier altijd met plezier gewerkt, maar ben toe aan een nieuwe uitdaging en hoop die bij Oirschot Vooruit te vinden. Ik heb er voor een jaar getekend, maar de doelstelling is om langer te blijven om er iets op te bouwen. Maar we zullen eerst maar eens kijken hoe het klikt met de spelers in Oirschot", liet Drijvers zes jaar geleden weten, nadat hij Nemelaer binnen een jaar weer terug naar de eerste klasse had gebracht."

De klik van Drijvers met de spelers in Oirschot, en andersom.bleek er vanaf de eerste dag bij zijn nieuwe club. Zijn no nonsens aanpak en betrokkenheid bij de club werden en worden door spelers en bestuur volop gewaardeerd. ,,Oirschot en Nemelaer zijn vergelijkbare dorpsclubs, waar gezelligheid en prestatievoetbal heel goed worden gecombineerd. Ik voelde me er meteen thuis ", constateerde Drijvers al snel. De gedreven trainer liet de voetballers van Oirschot, net als bij Nemelaer, naar hun mogelijkheden voetballen. Met zichtbare en prima resultaten want in het tweede jaar dat Drijvers de scepter zwaaide promoveerde het als kampioen al naar de tweede klasse en in 2016 zelfs naar de eerste klasse, nota bene na een rechtstreekse confrontatie tegen concurrent Helvoirt. De eerste klasse betekende een ongekend hoog niveau in de historie van Oirschot. ,,Het eerste jaar handhaafden we ons nog vrij makkelijk", weet Drijvers nog.,,Maar vorig seizoen konden we het uiteindelijk net niet bolwerken en zijn we helaas gedegradeerd". Volgens Drijvers is het bestuur van Oirschot blij met een status als tweedeklasser. ,,Omdat er in de tweede klasse bijna wekelijks drukbezochte derby's tegen ploegen worden gespeeld vinden ze dat niveau hoog genoeg. Maar ik wil als sportman natuurlijk zo hoog mogelijk voetballen en de spelers ook. Daar word je alleen maar beter van. "

Zelf opgeleide spelers

Net als bij Nemelaer moet Drijvers het bij Oirschot doen met veelal zelf opgeleide spelers. ,,Dat betekent dat je ook regelmatig bij de A-junioren of het tweede moet gaan kijken of er spelers zijn die de sprong naar het eerste elftal kunnen maken.. Maar dat maakt het werken bij een dorpsclub ook zo leuk en aantrekkelijk om te doen vind ik." De Haarense trainer begint volgend seizoen alweer aan zijn zevende jaar bij Oirschot. ,,De tijd is gevlogen hier. Ik train er nog steeds met veel plezier en zie nog volop uitdagingen bij deze club. Er komt weer veel jong talent aan en dat biedt veel perspectief voor de toekomst. Voordat ik mijn contract heb verlengd is me door de spelersraad verzekerd dat er bij het eerste elftal nog heel veel vertrouwen in mij als trainer is. Daarom heb ik er met veel overtuiging weer een jaartje aan vast geplakt bij deze mooie club."

Toch lijkt het niet uitgesloten dat Drijvers nog ooit terugkeert in een of andere functie bij zijn oude liefde Nemelaer.,,Als je al bijna 50 jaar lid bent van die club en 30 jaar bij het eerste elftal betrokken was, vlakbij het voetbalveld woont en er nog veel vrienden en kennissen hebt dan is het altijd mogelijk dat je nog ooit terugkeert bij die club. Je bent tenslotte Nemelaer-man of niet.", besluit hij. 

Na liefst vijftien jaar en bijna tweehonderd goals...
Ook Jorrit Ritzen zwaait straks af als speler: 'De...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)