2 minuten leestijd (440 woorden)

Nemelaer ten onder in spektakelstuk (8-5) dat oogde als een rollercoaster

Na een half uur met 3-0 voorstaan, en 12 minuten voor tijd nog op een voorsprong van 5-3.staan. Maar uiteindelijk verloor Nemelaer de beslissende wedstrijd om een plek in de vierde divisie, zoals de hoofdklasse volgend seizoen gaat heten, na verlenging met 8-5 van Longa'30 uit Lichtenvoorde. De wedstrijd werd voor de ruim 2000 toeschouwers een onvergetelijk spektakelstuk, dat oogde als een rollercoaster met een uiterst bizar scorerverloop.

door Kees van der Zandt

Degenen die erbij waren zijn er nog niet over uitgepraat. Nemelaer -Longa'30 was een duel met de amusementswaarde van een dikke tien. ,,What a game. Fantastisch, dit is één van de mooiste wedstrijden die ik ooit in het amateurvoetbal heb gezien. Jammer Nemelaer, ik had jullie die promotie echt gegund", liet Bas Gosgens, trainer van SV TOP na afloop weten. Nemelaer had zondag duidelijk de gunfactor bij het publiek in Wijchen. Het merendeel van de supporters kwam uit Haaren, en stond van de eerste tot de laatste minuut achter hun ploeggie.

Nemelaer stond na een half uur op een 3-0 voorsprong door treffers van clubtopscorer Joeri Vugts (2x) en aanvoerder Luuk Vermeer. ,,Normaal gesproken moet je die voorsprong over de streep trekken", vond een zwaar teleurgestelde Nemealer trainer Theo van Geffen. ,,Maar Longa kreeg in die periode al net zoveel kansen als wij. Dus helemaal gerust was ik er nog niet op." Meteen na de 3-0 scoorde Longa tegen. In de tweede helft kwam het via twee treffers langszij. Maar Pieter Vugts en opnieuw Luuk Vermeer zorgden er voor dat Nemelaer 12 minuten voor tijd op een voorsprong van 5-3 stond. Het leek voldoende voor promotie. Maar door een eigen goal van de onfortuinlijke Wesley Diepens en een treffer van Floris Eskes kwam Longa alsnog langszij. In de verlenging was de pijp leeg bij Nemelaer en liep Longa uit naar een 8-5 zege. ,,Misschien niet onverdiend, want dit was de beste tegenstander uit de nacompetitie . Maar vijf keer scoren en het zo weggeven kan eigenlijk niet", baalde Van Geffen na afloop nog lang na.

Ondanks het mislopen van promotie kan Nemelaer terugkijken op een geweldig seizoen. De Haarense ploeg stoomde vanuit de middenmoot naar de tweede plaats en pakte de laatste periodetitel . Bovendien werd het tweede elftal kampioen in de reserve hoofdklasse, het hoogste niveau voor tweede elftallen. Maar het zal nog even duren voor Van Geffen en zijn spelers daadwerkelijk trots zullen zijn. Vooralsnog overheerst bij de hechte dorpsclub nog volop de teleurstelling over het mislopen van de promotie. Maar de steun, tijdens en na de wedstrijd, van de supporters moet op zich toch goed hebben gedaan.  

UDI'19 lijkt vijf donkere jaren achter zich te lat...
​John Laponder volgend seizoen trainer zoon Dylan ...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)