2 minuten leestijd (403 woorden)
Aanbevolen 

Net nu is VoetbalTV failliet verklaard, Rutte doe er iets aan

Redactie| VoetbalTV is drie weken terug failliet verklaard. Sinds de oprichting in 2018 was er al controverse over de streamingsdienst van amateurwedstrijden. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) werd de privacy van spelers geschonden, omdat VoetbalTV op 150 speelvelden camera's had geplaatst en geen individuele toestemming vroeg aan spelers.

.In 2018 plaatste VoetbalTV tientallen camera's bij amateurclubs door heel Nederland. Liefhebbers van amateurvoetbal konden elk weekend online zo'n 700 wedstrijden volgen. Sinds de aanvang was er al discussie over de privacy van de spelers. De clubs moesten akkoord gaan met het filmen, maar er werd geen toestemming gevraagd aan de spelers.

Reden tot actie, vond de privacywaakhond. VoetbalTV voldeed volgens AP niet aan de privacywetgeving. Vooral omdat spelers vanaf 13 jaar al gefilmd konden worden en de beelden vervolgens online stonden. Juist deze groep is kwetsbaar als het om privacy gaat, vindt de toezichthouder. Daarbij geeft het commerciële belang van VoetbalTV problemen. Het is volgens AP niet gerechtvaardigd om privacygevoelige beelden te maken om daar geld mee te verdienen.

Faiiliet

Om een lang verhaal kort te maken: het initiatief is een prille dood gestorven. En dat is uiteraard enorm jammer, zeker nu. Wat zou het geweldig zijn geweest als de fans van een doorsnee amateurclub in deze barre Corona-tijden de wedstrijden van hun favoriete cluppie gewoon vanuit de huiskamer konden volgen. Nu kunnen meisjes de vriendjes niet meer zien schitteren, trotse papa's de zoontjes niet meer aanschouwen en alles wat er op het veld gebeurt alleen nog maar van horen zeggen meekrijgen. Voor wie het niet wist: er mogen immers geen mensen meer komen kijken. Dit betreft een voorlopige maatregel van drie weken maar je hoeft geen Albert Einstein te zijn om te snappen dat dit wel eens langer zou kunnen gaan duren. He.......wat zou dat VoetbalTV dan een uitkomst zijn geweest.

Uncle Sam

En dat allemaal door de privacy wetgeving. Websites mogen wel overal cookies op loslaten zodat iedere websurfer precies gevolgd kan worden, vertrouwelijke persoonsgegevens worden voor miljoenen euro's doorverkocht maar Uncle Sam vindt het niet goed dat er een cameraatje op het dak staat bij het hoofdveld van Prinses Irene, RKVV Erp of RKSV Minor. Lekker hoor. Als Uncle Sam, AKA Mister Mark Rutte, nu even een goede daad wil verrichten richting al die clubmensen die wederom hun clubdagje in duigen zien vallen dan zorgt hij ervoor dat VoetbalTV gewoon weer in de lucht komt. Kleine moeite, kost niets, geheel covidsecured, groot plezier. (WR)Een avondje TOP Oss in quarantaine, broodnodige e...
Maarten van Vugt bouwt bij Margriet met veel plezi...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)