2 minuten leestijd (494 woorden)
Aanbevolen 

OJC Rosmalen, BVV en ODC vieren volop feest

Volop vreugde, opluchting en wat teleurstelling in het 073 gebied. OJC Rosmalen is deze zondag dankzij een ruime 4-2 overwinning op Hoogland na drie jaar weer terug in de derde divisie. Bij BVV in Den Bosch en ODC in Boxtel werd het lijfsbehoud in de derde klasse opgelucht gevierd als een kampioenschap. Avanti'31 liep promotie naar de tweede klasse nipt mis. Omdat tegenstander Hoogeloon in de beslissende strafschoppenserie net iets koelbloediger bleek. Nemelaer is na de 2-1 overwinning op TAC nog maar een overwinning verwijderd van de Hoofdklasse.

door Kees van der Zandt

Op een volgepakt sportpark De Groote Wielen won OJC Rosmalen deze zondag met 4-2 van Hoogland en keerde daarmee na drie jaar terug in de derde divisie. Grote man bij de Rosmalense ploeg was spits Dennis Knuiman, die drie keer scoorde. De promotie naar het op één na hoogste amateurniveau is een terechte beloning voor de Rosmalense ploeg. OJC stond nagenoeg het hele seizoen tweede en speelde prima voetbal. Trainer Willem Leushuis verwacht dat zijn team een prima figuur gaat slaan komend seizoen in de Derde Divisie liet hij in het Brabants Dagblad weten. Avanti'31 uit Schijndel liep promotie naar de tweede klasse nipt mis. Omdat tegenstander Hoogeloon net iets koelbloederiger bleek in de beslissende strafschoppenserie. Desondanks kan Avanti terugkijken op een prima seizoen en zal het volgend seizoen hoge ogen gaan gooien in de strijd om de bovenste plaatsen.


De opluchting was groot bij ODC in Boxtel en BVV in Den Bosch. Want dankzij zwaarbevochten overwinningen op DOSL en Rimboe bleven deze roemruchte clubs voor de derde klasse behouden. ODC kwam tegen DOSL, onder leiding van scheidsrechter De Vaan, zelfs nog met 0-2 achter. Maar won uiteindelijk met 3-2. Dankzij een doelpunt van Tijn Trommelen in de laatste minuut van de verlenging. ,,We blijven waar we minimaal thuis horen. Een club van 1200 leden hoort geen vierde klasse te spelen", liet een supporter van ODC na afloop opgelucht weten. Ook BVV is verzekerd van weer een jaar derde klasse. Dankzij een doelpunt van Levide Vet twee minuten voor tijd won het met 0-1 van Rimboe, een vierdeklasser uit de Wouwse Plantage. ,,Het was weliswaar verdiend, maar in de allerlaatste minuut schreeuwde heel Rimboe om een penalty. Maar die werd gelukkig voor ons niet gegeven", liet een opgeluchte BVV-trainer na afloop weten. ,,Gelukkig dat we niet naar de vierde klasse zijn gedegradeerd, want daar hebben we met BVV, sinds we in 1965 terugkeerden naar de amateurs, nooit gespeeld."

De kaarten zijn weliswaar nagenoeg geschud in het amateurvoetbal voor dit seizoen in het 073 gebied. Alleen Nemelaer speelt zondag nog een plek in de hoofdklasse tegen Orion. ,,Zij spelen voor behoud en wij voor promotie. Ik denk dat dat een voordeel is voor ons ", blikt topscorer Joeri Vugts van Nemelaer met vertrouwen vooruit . 

​John Laponder volgend seizoen trainer zoon Dylan ...
TMV op zoek naar de ziel, deel 22, Town weer back ...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)