zaterdag 04 juli 2020
3 minuten leestijd (504 woorden)
Aanbevolen 

Onfortuinlijke (gebroken enkel) Ruud Fleskens bouwt gewoon door bij Keldonk: "De groep is positief"

fleskensvdlinden Ruud Fleskens (rechts) met assistent Mark van der Linden

KELDONK| Onlangs begon de zeer ervaren Ruud Fleskens aan zijn zoveelste klus als trainer in het amateurvoetbal. Hij is inmiddels de zestig ruim gepasseerd maar dat is hem zeker niet aan te zien. Fleskens: "Na mijn periode bij Vorstenbossche Boys had ik het voor mezelf opengehouden hoe de toekomst eruit zou zijn. Het idee om samen met mijn vrouw Conny de zondagen in te vullen met andere dingen doen lonkte namelijk ook na al die jaren maar toen RKVV Keldonk mij benaderde ging het toch snel weer kriebelen. Na overleg met Conny ben ik er op ingegaan en tot nu toe ben ik heel positief." Alleen.....en dat was wel vervelend: Fleskens was zo onfortuinlijk om vorige week vrijdag in het verkeer aan te worden gereden. Hij hield er een gebroken enkel aan over. 

Door: Willy Rooyakkers

Dat hield dus in dat Fleskens even met het been omhoog moest. "Ja, gelukkig valt de pijn op zich mee maar ik kan natuurlijk weinig, ben een stuk minder mobiel." Aanvankelijk wilde hij van geen wijken weten en ook de bekerwedstrijd tegen Nijnsel, twee dagen na het ongeval, gewoon bijwonen maar op zondagmorgen moest hij toch wat dat betreft de handdoek in de ring gooien. De Keldonkenaren, zwaar getroffen door een half dozijn afwezige basisspelers, werden gecoacht door assistent-trainer Mark van der Linden en kwamen verrassend goed voor de dag. Fleskens: "Nijnsel geldt als titelkandidaat in de derde klasse, hebben een zeer sterke ploeg. Toen ik in de rust belde en hoorde dat het 0-0 stond was ik trots op het team. Vooral ook omdat ik begreep dat er zeer gedisciplineerd vanuit de uitgestippelde organisatie werd gewerkt." Uiteindelijk verloor Keldonk nog met 0-3 maar dat was geen schande. Fleskens: "Hier kunnen we mee verder."

Aanpassingen

Twee dagen later meldde de trainer zich alweer op de club, Conny had hem liefdevol weggebracht. "Ik kan natuurlijk wel de trainingen gewoon voorbereiden." Gelukkig heeft hij de beschikking over een talentvolle assistent, Mark van der Linden, die één en ander kan opvangen en uitvoeren namens hem. "Ja, dat is erg fijn, we werken al prima samen." Komend weekend gaat Fleskens met zijn manschappen op trainingsweekend in Eersel, een gewoonte die hij meegenomen heeft vanuit Vorstenbosch en hem goed is bevallen. "Het is natuurlijk trainen maar ook plezier maken in de vorm van leuke dingen doen en samen op stap gaan. We vertrekken dan op vrijdagavond en komen op zondag terug bij de club om vervolgens het weekend af te sluiten met de tweede bekerwedstrijd." Op voorhand wist Ruud Fleskens dat hij in Keldonk zou komen te werken bij een vijfde klasser, wat zijn de ervaringen tot nu toe? "Ik vind het een hele positieve groep. Er zijn wat jonge jongens ook bijgekomen die we proberen in te passen. Altijd als er een nieuwe trainer komt dan vergt dat weer wat aanpassing. Natuurlijk zijn er best veel zaken die nog verder moeten worden ontwikkeld maar dat is een proces waar ik met vertrouwen middenin sta." 

Ruud Fleskens, enkele uren na zijn ongeval. De linkerenkel is gebroken er zijn nog wat schaafwonden
Jurgen Hamers, clubverslaggever bij vv Helvoirt: ‘...
Bosschenaar Kees Scheepens al 13 jaar thuis bij HV...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 04 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)