zaterdag 27 november 2021
2 minuten leestijd (331 woorden)
Aanbevolen 

Ook heldenstatus Aichorn en Van der Pluijm bij FC Den Bosch, M-Side eert iconen op imponerende wijze

REDACTIE| De hoofden van vijf prominente oud-spelers, Jan van Grinsven, Arnold Scholten, Cor Adriaanse, Wim van der Horst en John van Nielen staan sinds vrijdag levensgroot in graffiti geportretteerd op de M -side van FC Den Bosch. De aanhang van de club eert daarmee zijn helden van weleer op stijlvolle wijze in fraai gelijkende portretten. ''Ook clubiconen als Gerard Aichorn en Hans van der Pluijm horen hier natuurlijk bij en daar worden binnenkort ook nog portretten van gemaakt ", laat Roland van de Werken, van de Stichting M-side weten.

door Kees van der Zandt

Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Jan van Grinsven waren vrijdagavond aanwezig bij de onthulling van hun portretten op de M-side . Het trio was zichtbaar onder de indruk van het resultaat. ,,Bovendien mooi om te weten dat ze me hier nog niet vergeten zijn na bijna 25 jaar ", liet Adriaanse weten, die van 1976 tot 1996 actief was als speler en jeugdtrainer actiefbij FC Den Bosch. John van Nielen overleed zes jaar geleden en zijn indukwekkende uitvaart in De Vliert werd destijds bijgewoond door honderden vrienden en bekenden van de middenvelder. ,,Wat een eer dat hij nu met zijn portret hier tussen staat", liet zijn vrouw Helma vrijdag tijdens de onthulling weten.

De supporters van FC Den Bosch die verantwoordelijk zijn voor het fraaie eerbetoon aan hun helden van weleer kregen na de onthulling van de portretten terecht veel lof toegezwaaid voor hun fraaie creaties. Maar supporters met wat historisch besef misten bij de portretten van de clubiconen die van linksback Gerard Aichorn, na Jan van Grinsven de man met de meeste wedstrijden in Bossche diensten clublegende Hans van de Pluijm. ,,De portretten van iconen als Gerard en Hans horen hier natuurlijk ook te hangen en dat gaat ook gebeuren. Net als van jongere helden als Ruud van Nistelrooij, Anthony Lurling en Danny Verbeek:, verzekert Roland van de Werken van de Stichting M-side. ,,Maar het maken van een zo'n graffiti portret duurt ongeveer 12 uur. Dus nog even geduld alstublieft."
Lars Loermans gaat ook bij Blauw Geel’38 voor rend...
Hans Meeuwsen: 'Bij HVV noemden wij Berry van Aerl...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)