2 minuten leestijd (302 woorden)
Aanbevolen 

'Oplossing Corona virus veel belangrijker dan voetbal'

logohelvoirt

Voetbalclub Helvoirt waagt zich niet aan een voorspelling voor het nieuwe seizoen van het eerste elftal.,,Natuurlijk gaan we er alles aan doen om zo goed te presteren met ons team. Laat daar geen misverstand over bestaan ", zegt trainer Henk van Hattum. ,,Maar eerlijk gezegd vind ik een oplossing van het Corona virus veel belangrijker dan voetbal. Je zult door deze epidemie maar familie of vrienden hebben verloren."

door Kees van der Zandt

Helvoirt was jarenlang een gereputeerd en sterke tweedeklasser, dat enkele malen promotie nipt misliep. Met topscorer Rico de Laat, keeper Remco Kivit , aanvoerder Roel Pullens en allrounder Nick van der Bruggen. Drie jaar geleden haalde de hechte dorpsclub zelfs de landelijke pers door eerste divisionist FC Den Bosch in een vriendschappelijk duel met 1-0 te verslaan.

Vorig seizoen draaide het allemaal een stuk minder bij Helvoirt. De club scoorde moeizaam en vond zich zelf terug op een degradatieplaats. Omdat het coronavirus een voortijdig einde maakte aan de afgelopen competitie bleef degradatie de equipe van trainer Van Hattum bespaard. ,,Om dan nu grote woorden te gebruiken dat het dit seizoen allemaal beter gaat lopen bij ons lijkt me niet gepast", laat de trainer weten. ,,Dus daarom geef ik geen voorspelling hoe we gaan eindigen dit seizoen. Eerst maar eens 31 punten halen en beter voetbal laten zien"Desalniettemin kijken Van Hattum en zijn spelers reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen. ,,Laat daar geen misverstand over bestaan. We staan echt te popelelen om weer te beginnen en er een mooi seizoen van te maken."

Maar Van Hattum hoopt wel dat er zo snel mogelijk een einde komt aan het Coronavirus. ''Dat vind ik eerlijk gezegd eigenlijk nog veel belangrijker dan voetbal, hoe leuk het spelletje ook is. Want je zult door deze epidemie maar familie of vrienden hebben verloren." 

Neef Maribelle steelt show als voetbalanalist bij ...
'Doorbraak spelers naar eerste elftal belangrijker...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)