zaterdag 04 juli 2020
8 minuten leestijd (1505 woorden)
Aanbevolen 

Overzicht verslagen clubwebsites derde divisie: krappe winst O.S.S.'20, pijnlijk puntenverlies Gemert

hooglandgemert Hoogland - Gemert

REDACTIE| We geven in dit artikel een overzicht van de wedstrijden die O.S.S.'20 en Gemert gisteren speelden in de derde divisie B. Blauw Geel'38 was vrij. We doen dat door de wedstrijdverslagen van de clubwebsites af te drukken.

vvGemert-Website

Gemert heeft zondagmiddag een bittere pil moeten slikken. De ploeg van Reinald Boeren leek in de tweede helft op weg naar een soevereine uitzege tegen Hoogland, maar moest in de slotminuten twee forse tegenvallers incasseren. Ralf Kemper kreeg een rode kaart en Hoogland kwam in de dying seconds van de wedstrijd op gelijke hoogte: 3-3.

Daarmee waren de druiven zuur voor het zwartwitte kamp. Toen Thijs van Pol halverwege de tweede helft voor de 1-3 voorsprong zorgde, leek er immers geen vuiltje aan de lucht voor Gemert, dat de eerste uitzege sinds 8 september (FC Lienden) voor het grijpen had.

De 1-3 was op dat moment een verdiende voorsprong. Gemert was begonnen zonder Jens Leijten, die vorige week tegen Groene Ster verkeerd terecht kwam en daar een stevige blessure aan zijn pols aan heeft overgehouden. Kees Brugmans verving hem op de rechtsbackpositie. Lars Teuben is nog altijd niet hersteld van de hardnekkige keelontsteking, die hem al een paar weken parten speelt.

Gemert kwam op sportpark Langenoord in Hoogland (gemeente Amersfoort) als eerste tot een paar dreigende momenten. In de tiende minuut meldde Ralf Kemper zich gevaarlijk voor het vijandelijke doel, even later kwam Hoogland met de schrik vrij bij pogingen van Willem den Dekker en Bram Jacobs.

Het bleef 0-0 en het openingsdoelpunt viel aan de andere kant. Hoogland kwam na een kleine 20 minuten op 1-0 door een prachtige vrije trap, die Bono Barten het nakijken gaf. Gemert moest dus in de achtervolging, maar pakte die missie met veel overtuiging op. In de 25e minuut al kwam de gelijkmaker op het bord. Willem den Dekker onderschepte de bal, liet een prachtig staaltje zien en stelde Ralf Kemper in staat om de bal binnen te werken: 1-1. Weer iets van vijf minuten later was het weer raak. Een voorzet van Joost Habraken kreeg het beslissende zetje van Bram Jacobs, waardoor de zwartwitten de wedstrijd volledig naar zich toetrokken: 1-2.

De ploeg had voor rust verder weg moeten lopen, maar het bleef bij de 1-2. De voorsprong werd evenwel na de hervatting alsnog vergroot. Willem den Dekker, onbetwist de beste man van het veld zondagmiddag, was nu de voorbereider van een doelpunt van Thijs van Pol. De topscorer maakte er 1-3 van en Gemert zat op rozen. Zo leek het.

Wat de ploeg op zo'n moment nog mist, is het gogme en de meedogenloosheid om zo'n marge niet meer in gevaar te laten komen. Het ging alsnog mis in Hoogland en daar was werkelijk geen enkele aanleiding voor te bedenken. Gemert was immers heer en meester, toen de thuisploeg toch de aansluiting vond en op 2-3 kwam. Er stonden nog 20 minuten op de klok, dus plotseling ging Hoogland er weer in geloven. Dat leidde in de 75e minuut in een grote kans. De gelijkmaker bleef uit, maar het was wel doping voor de gastheren, die nog eens aanzetten.

Toch bleef de schade voor Gemert beperkt. Tot de 44e minuut althans. Ralf Kemper kreeg direct rood. Een onterechte beslissing. Beelden van het moment bevestigden achteraf de indruk die de zwartwitten al meteen hadden: de spits speelde de bal en de rode kaart had niet gegeven mogen worden. Het was er wel een met consequenties, want niet veel later maakte Hoogland alsnog de 3-3 via Oskar van Logtestijn.

Zo stapte Hoogland opgetogen van het veld en was de deceptie bij Gemert enorm. Twee punten werden volstrekt onnodig in Hoogland achtergelaten, en bovendien zal de rode kaart van Ralf Kemper wellicht gevolgen krijgen. Gemert bezet nu een vierde plaats in de derde divisie, maar die stand is enigszins vertekend, omdat alle ploegen net onder de zwartwitten minimaal één duel minder hebben gespeeld.

Komende zondag speelt Gemert alweer de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2019. Tegenstander is dan EVV uit Echt.

GEMERT: Barten: Brugmans, Westerlaken, Jacobs, Houwers (81. Sem Jansen), Habraken, Brouwers, Den Dekker, Daniëls, Van Pol, Kemper.


O.S.S.'20, via website Quick Den Haag

Quick krijgt te weinig tegen OSS'20

Deze zonnige zondagmiddag kwam de koploper op bezoek op Nieuw Hanenburg en met een redelijk goed aantal toeschouwers was het afwachten of Quick een goed vervolg kon geven aan de thuisoverwinning van vorige week. Het spel overtuigde en een overwinning was terecht geweest. Echter draait het om de doelpunten, waardoor de Haantjes wederom een zure nederlaag leden.

Van meet af aan liet Quick zien de drie punten in eigen huis te willen houden. Met een gezonde werklust trok met ten strijde tegen de koploper en was het verschil op de ranglijst niet terug te zien op het veld. Zeker niet toen al na 6 minuten spelen de openingstreffer te noteren viel. Rachid Bouyaouzan had van de zijkant een prima voorzet in huis, die tegendraads tegen de touwen werd gekopt door Frank van der Heiden; 1-0.

De Ossenaren waren wakker geschud en nemen de controle over. Enkele goede aanvallen werden op de mat gelegd, maar tot tweemaal toe wist doelman Jari Puister een zeker lijkend doelpunt, na een goede aanval, nog te kunnen pareren met een fraaie redding. Aan de andere kant was een schot van Steven de Kruijf nog gevaarlijk. Precies toen het leek dat de Haantjes de controle terug konden nemen, sloegen de bezoekers toe. Halverwege het eerste bedrijf werd een vrije trap van 20 meter in de kruising gestreept door Bram Eltink, buiten het bereik van Jari Puister voor de 1-1.

Ondanks dat de gastheren hiervan niet onder de indruk waren, was het toch enkele minuten later weer raak. Een op het oog onschuldig schot had een verraderlijke stuit en hierdoor kon doelman Jari Puister de bal niet klemmen. In de rebound was Rob van Sonsbeek attent en prikte van dichtbij de 1-2 binnen. Hierna waren de Haantjes even van slag en had OSS'20 een ferme grip op de wedstrijd. Mede omdat Quick te slordig en gehaast was in balbezit.

De defensie van de Haantjes was echter strak geformeerd en kansen werden niet weggegeven. Aan de andere kant was het ook moeilijk om zelf kansen te creëren, waarbij een inzet van Pepijn van Zwieten de Blom nog een van de betere was uit een lastige hoek. Uit de rebound van deze kans werd een voorzet op het hoofde gelegd van Frank van der Heiden, die op zijn beurt de bal terugtrok. Rachid Bouyaouzan leek de bal binnen te glijden, maar raakte deze helemaal verkeerd op de voet en dus ging de kans verloren.

De rust werd derhalve met een minimale achterstand gehaald door de Haantjes en dat was een mooi moment voor trainer Paul van der Zwaan om de mannen weer op scherp te zetten. Dit leek effect te sorteren, want de Haagse ploeg kwam sterk uit de kleedkamer. Er kwamen enkele kleine kansjes, maar na een uur spelen was de eerste echt grote kans te noteren. Marc Boshoff nam een voorzet binnen de beruchte lijnen aan op de borst, draaide weg en had een vlammend schot in gedachten. Hij raakte de bal echter verkeerd en dus was de kans verloren.

De gastheren probeerden de duimschroeven aan te draaien en wisten de opbouw van OSS'20 enkele malen goed te verstoren. In de counter waren de Haantjes echter te slordig en kwam het dus tot geen kans. Quick werd echter steeds beter en had het initiatief volledig in de hand. Frank van der Heiden zag een afstandsschot gered worden door de doelman en die laatste leek een neusje te hebben om dreigende situaties meester te zijn. Achterin hadden de Haantjes alles op orde, want naast een vrije trap die naast geschoten werd, hadden de Brabanders geen kansen.

Het spelbeeld was de hele tweede helft hetzelfde, waarbij Quick aanviel en het wachten was op de gelijkmaker. Het bleek echter maar weer dat de Haagse ploeg nog altijd in de beruchte hoek met de klappen zit. Uit een hoekschop viel de bal precies tussen drie Quickers in, maar kon er geen het laatste zetje geven. Enkele goed opgezette aanvallen strandde ook weer in schoonheid. De koploper wankelde in deze fase, maar Quick kon de trekker niet overhalen. Marc Boshoff was nog dichtbij met een moeilijke inzet, maar doelman Rick van der Leest kon de inzet nog net pareren.

Wederom kregen de Haantjes weer de complimenten voor het goede spel en de erkenning dat ze te weinig kregen. Feit blijft dat Quick vandaag een zeer goede wedstrijd speelde, met name na rust, maar dat het effectiever zal moeten worden om de volgende driepunter bij te kunnen schrijven. Ondanks dat Quick hekkensluiter blijft, was er geen toeschouwer die erin gelooft dat dit nog lang zo zal blijven. Volgende week zal uit tegen UNA moeten blijken of er weer een degradatiekraker gewonnen kan worden. Met de getoonde inzet en het vertoonde spel van deze middag, zal dat zeker moeten kunnen lukken. Eerste zal dinsdag nog uit gespeeld worden tegen RKDEO voor de Haaglanden Cup.Sparta'25-goalgetter Daan van Heijnsbergen (17): "...
Voorbeschouwing amateurvoetbal 073 gebied Voetba...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 04 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)