3 minuten leestijd (507 woorden)
Aanbevolen 

Paul Beekmans heeft zijn draai gevonden als trainer van FC Eindhoven

Paul Beekmans (39) speelde lang betaald voetbal en was ook assistent en jeugdtrainer bij FC Den Bosch.. Dinds dit seizoen is hij 'met heel veel plezier'werkzaam als assistent van trainer Rob Penders bij FC Eindhoven. Vrijdag bindt Beekmans met zijn nieuwe werkgever de strijd aan met FC Den Bosch , waar hij zijn eerste stappen in het betaald voetbal zetten als jong talent. ,,Toch wel apart om nu als trainer tegen Den Bosch te spelen '', blikt hij vooruit.

Door: Kees van der Zandt

Natuurlijk hij speelde als middenvelder ook betaald voetbal bij Cambuur Leeuwarden, Almere City ,FC Eindhoven en zelfs een half jaartje bij Gold Coast United in Australie. Maar het grootste gedeelte van zijn betaald voetballoopbaan speelde Beekmans toch bij FC Den Bosch. Als jong talent werd de middenvelder door de Bossche FC gescout bij de amateurs van Zwaluw VFC in zijn geboorteplaats Vught. In 2001 debuteerde hij in de hoofdmacht van de Vliertbewoners. Beekmans zou meer dan 250 wedstrijden spelen in het eerste elftal van de Bosschenaren. In 2016 stopte hij met betaald voetbal spelen en ging aan de slag als assistent trainer en jeugdtrainer bij FC Den Bosch. Zelf voetballen deed hij daarna nog een paar jaar bij de amateurs van Nooit Gedacht in Geffen en zijn jeugdliefde Zwaluw VFC.,,Maar zelf voetballen, dat natuurlijk het mooiste is, was uiteindelijk niet meer te combineren met trainen en met een gezinsleven", aldus Beekmans.

Meubelstuk

Beekmans leek als jeugd- en assistent trainer uit te groeien tot een gewaardeerd meubelstuk bij FC Den Bosch. Maar de club koos begin dit jaarna het ontslag van hoofdtrainer Erik van de Ven voor een andere invulling van de technische staf. Jack de Gier werd hoofdtrainer en William van Overbeek zijn assistent. Het aflopende contract van Beekmans werd voor dit seizoen niet verlengd. ,,Dat soort dingen gebeuren nu eenmaal in het voetbal", laat Beekmans weten. ,,Maar als de ene deur dichtgaat gaat er een andere dikwijls weer open."De makkelijke pratende Vughtenaar werd met succes benaderd om als assistent-trainer bij FC Eindhoven aan de slag te gaan. ,,Ik heb daar ooit gevoetbald en vond het een mooie en gemoedelijke club net als Den Bosch. Dat klopt nog steeds. Ik werk er met veel plezier samen met Rob Penders en heb er inmiddels helemaal mijn draai gevonden. "Volgens Beekmans zijn er veel overeenkomsten tussen de Eindhovense en Bossche FC. ,,Het zijn soortgelijke clubs, hoewel Den Bosch iets groter is. Want naast het gemoedelijke Bourgondische sfeertje zijn Eindhoven en Den Bosch ook qua budget en spelersgroep vergelijkbaar. Ook beschikken beide clubs over een jonge en talentvolle spelersgroep met wie het fijn en dankbaar werken is." Vrijdag ontvangt FC Eindhoven Den Bosch in het stadion aan de Aalsterweg. ,,Toch wel beetje apart om nu als trainer tegen FC Den Bosch te spelen", geeft hij toe. ,,Natuurlijk wil ik die wedstrijd winnen. Maar ik vind het ook leuk om de spelersen trainers van Den Bosch weer terug te zien.Want de meesten had ik altijd een prima contact. Volgens mij wordt het een aantrekkelijke en aanvallende wedstrijd met weinig krachtsverschil." 

[DERDE DIVISIE ZONDAG] TMV maakte na lange tijd we...
'Mijn zoon draagt nu mijn Oranje-shirt'

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)