donderdag 04 juni 2020
3 minuten leestijd (590 woorden)
Aanbevolen 

Peter Bijvelds: "Ik ben benieuwd waar ons plafond dit seizoen ligt"

Screenshot-van-Peter-Bijvelds-directeur-van-TOP-Oss

OSS| De nederlaag tegen FC Den Bosch (0-1) kwam afgelopen weekend nogal ongelegen maar toch mag TOP Oss wederom spreken van een prima seizoensstart. Met vijftien punten uit tien duels doet een club met de bescheiden begroting van de Ossenaren het warempel zeker niet slecht. Algemeen Directeur Peter Bijvelds: "Nee, dat mag je wel stellen denk ik. Toch baalde ik van de nederlaag tegen FC Den Bosch. Natuurlijk ook vanwege het sentiment wat hier leeft rondom deze wedstrijden maar ook puur omdat de Bosschenaren simpelweg een sportieve concurrent van ons zijn. Maar inderdaad zijn wij dus qua begroting niet echt een topteam binnen deze divisie. Wij worden wat dat betreft vergeleken met een FC Emmen of Excelsior  want die nemen op het niveau van de Eredivisie een vergelijkbare positie in qua beschikbaar budget. Maar als je ziet hoe Excelsior het bijvoorbeeld doet op sportief vlak dan wil ik daar graag mee vergeleken worden."

Er hangt momenteel een prettige positieve vibe rondom TOP Oss. Dat constateert ook Bijvelds: "Op ieder gebied 'stijgen' we. Of het nu om toeschouwersaantallen gaat, sponsorinkomsten als sportieve ontwikkeling. Het is vooral qua sponsoring nog niet genoeg maar we hebben wel de weg naar boven duidelijk ingeslagen." Een jaar geleden maakten de Ossenaren een vergelijkbare start van het seizoen door. "Dat klopt, dus wat dat betreft zijn we nu niet echt beter maar ik denk dat we uiteindelijk verder door kunnen groeien dan dat we vorig seizoen uiteindelijk deden. Een jaar terug verloren we na de winterstop heel veel punten en dat was op zich vreemd omdat we aardig voetbalden. Als je echter goed keek dan was het ook weer niet zo heel erg raar want we waren zonder bal duidelijk kwetsbaarder. In dat opzicht hebben we denk ik nu veel winst geboekt. We scoren misschien iets moeilijker dan voorheen maar ons fundament staat beter. Het is niet voor niets dat we op één na de minste goals tegen hebben in de Keuken Kampioen Divisie." 

Huis

Het huis wordt nu dus vanaf de grond opgebouwd? "Ja, zo zou je het kunnen zeggen. En vanuit dat gegeven moeten we ons verder ontwikkelen, dusdanig dat we ook meer goals gaan maken. Ik moet je zeggen dat ik enorm benieuwd ben waar onze top, ons plafond, dit seizoen ligt. We zijn duidelijk stabieler in ieder geval." En dat zonder sterkhouders als Richard van der Venne en Istvan Bakx die inmiddels 'de blits' maken bij Go Ahead Eagles. "Dat is natuurlijk mooi voor die jongens en het straalt ook op onze club af. Wij hebben natuurlijk niet de middelen die ze in Deventer hebben maar ondertussen hebben we ook zonder deze twee weer een leuk team staan." Dat komt ook, zo lijkt het, omdat inmiddels TOP Oss een meer sexy club is geworden om als speler naartoe te gaan. "Dat merken wij ook en dat is natuurlijk prachtig. Wij werken daar hier met zijn allen keihard aan. Hierdoor wil bijvoorbeeld een ADO Den Haag spelers aan ons uitlenen en ook hebben we daardoor de beschikking over de broodnodige ervaring binnen de groep."

Klaas Wels

Voor de buitenstaander lijken directeur Bijvelds en zijn technische staf een soort van geweldig goed functionerende broederschap. "Nou ja, het prettige is dat we alles tegen elkaar kunnen zeggen zonder dat er iemand boos wordt of zichzelf gekwetst voelt. Dat draagt bij tot het nemen van goede beslissingen. Natuurlijk heb ik een goede band met Klaas Wels maar niet alleen met hem. Ik wil dat graag breder trekken want hetzelfde geldt voor de gehele begeleidende staf." 


Trainer Klaas Wels presteert uitstekend bij TOP Oss (screenshot)
Rinke Pennings: " We hadden totale controle en 85%...
GEMERT SCOORT 13 (!) KEER

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
donderdag 04 juni 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)