2 minuten leestijd (499 woorden)
Aanbevolen 

Pierre van Berkel 'trots en blij' dat hij eindelijk trainer Zwaluw VFC wordt

IMG_4452

Pierre van Berkel is 'trots en blij' dat hij volgend seizoen trainer wordt van Zwaluw VFC uit zijn geboorteplaats Vught. ,,Mijn vader draait zich om in zijn urn van trots als hij dit nieuws zou horen", laat de huidige trainer van Trinitas uit Oisterwijk weten.

door Kees van der Zandt

Al tien jaar is er sprake van dat Pierre van Berkel trainer wordt van Zwaluw VFC als we de geruchten mochten geloven in het regionale amateurwereldje. Het bestuur van de grootste Vughtse amateurclub koos in die periode echter steeds voor een ander. Maar komend seizoen is de 56-jarige Van Berkel, geboren en getogen in Vught en nu woonachtig in Helvoirt, dan eindelijk trainer van Zwaluw. Hij begon er als 10-jarige pupil, voetbalde er tot zijn 23e en was er trainer van de A-jeugd. Daarna trainde de Vughtenaar een groot aantal clubs in de regio. Momenteel is hij werkzaam bij Trinitas in Oisterwijk, waarmee hij afgelopen seizoen naar de tweede klasse promoveerde. Amper een week nadat het bestuur van Zwaluw bekend maakte dat het aflopende contact van trainer John Laponder niet werd verlengd kwam via het bestuur naar buiten dat Van Berkel trainer-coach wordt van de Vughtse club. ,,Ze hadden een shortlist met een paar namen. Blijkbaar hadden ze mij het liefste want het bestuur heeft wel heel snel een beslissing genomen", laat de gedreven oefenmeester verheugd weten.

Hier als menneke begonnen

Van Berkel zegt 'trots en blij' te zijn dat hij volgend seizoen trainer van Zwaluw wordt. ,,Het is toch de club waar ik als 'klein menneke' met voetballen ben begonnen en veel vrienden en kennissen heb. Ik weet zeker dat mijn vader zich van trots omdraait in zijn urn als hij zou horen dat ik trainer van Zwaluw wordt. " Ook op social media wordt Van Berkel volop gefeliciteerd met de overgang naar zijn droomclub. Toch klinkt er ook bij sommigen ook voorzichtig scepsis over de komst van de gedreven trainer naar zijn geboorteplaats. Hij zou als geboren Vughtenaar 'te eigen' met spelers en sommige bestuursleden zijn. ,,Omdat ik elders train heb ik Zwaluw de afgelopen jaren nauwelijks zien spelen. Alleen een nietszeggend oefenpotje tegen FC Den Bosch en van de huidige spelersgroep kan ik alleen Steffan Moes en mijn zoon Olav. Dus met dat 'te eigen zijn' kan ik niks moet ik zeggen. We gaan er volgend seizoen gewoon het beste van proberen te maken."

Maar vooralsnog is Van Berkel nog tot en met juni volgend jaar trainer bij Trinitas in Oisterwijk. ,,En tot die tijd zet ik me ook volledig in om die club te behouden voor de tweede klasse. Ik besef best dat sommigen vinden dat die trainerscarrousel, ondanks het later beginnen van de amateurcompetitie, steeds vroeger op gang komt. Maar daar doet bijna iedere club en trainer tegenwoordig aan mee. Met Kerstmis willen de clubs de trainersposten voor het nieuwe seizoen al rond hebben. Desalniettemin staat voor mij tot einde van het seizoen alles nog in het teken van Trinitas kan ik je verzekeren. " 

Keeperstrainer Edwin Verdonk loopt marathon New Yo...
'Handhaven zonder nacompetitie zou topprestatie zi...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)