3 minuten leestijd (664 woorden)
Aanbevolen 

Piet Drijvers heeft zijn draai gevonden bij ODC

Piet Drijvers (57) promoveerde als trainer van zowel Nemelaer als Oirschot Vooruit naar de eerste klasse. Hij boekte met die clubs ook de nodige successen Maar ook het nipt handhaven afgelopen seizoen met het Boxtelse ODC in de derde klasse zorgde voor veel vreugde en opluchting bij de ervaren trainer uit Haaren.

door Kees van der Zandt

Het is weliswaar al weer ruim 2,5 maand geleden dat ODC het vege lijf redden in de derde klasse. Het gebeurde in een historische en onvergetelijke wedstrijd waarover in Boxtel nog steeds wordt gesproken. Want de ploeg wist op 18 juni dankzij 2-3 winst op DOSL uit Leende het vege lijf te redden in de derde klasse. De wedstrijd was een ware thriller. Want ODC kwam er met 0-2 achter en leek zich op te moeten maken voor degradatie naar vierde klasse. Maar de ploeg van trainer Piet Drijvers toonde volop veerkracht en kwam in de reguliere speeltijd nog langszij. Uiteindelijk won ODC het duel in de laatste minuut van de noodzakelijke verlenging met een 2-3 door een luid bejubelde treffer van Tijn Trommelen.

,,Die treffer zorgde voor een enorme ontlading bij mij en de spelers en supporters van ODC ", weet Drijvers nog. ,,Want halverwege de competitie leken we nog rechtstreeks te degraderen naar de vierde klasse. Maar omdat we van de laatste dertien competitiewedstrijden er maar twee verloren kwalificeerden we ons toch nog voor de nacompetitie om lijfsbehoud. De jongens hebben er werkelijk alles aan gedaan om erin te blijven. En als dat dan ook daadwerkelijk lukt ben je ook als trainer een gelukkig en tevreden mens."

Talentvolle jeugd

Na 16 (!) jaar trainer van Nemelaer en 7 jaar bij Oirschot Vooruit te zijn geweest begon Drijvers ruim een jaar geleden als coach bij ODC in Boxtel. ,,Omdat ODC een grote en mooie club is met veel talentvolle jeugd", was destijds zijn motivatie toen hij er tekende. Toch moest Drijvers daarna wel even achter zijn oren krabben toen bleek dat maar liefst acht eerste elftalspelers ermee stopte of lager gingen voetballen. Zoals ondermeer topscorer Remco Schellekens, Roel van Lokven en Joep Timmermans. ,,Ik kan me overigens wel voorstellen dat door corona die gasten, die allemaal rond en over de dertig zijn, andere interesses kregen. Hoewel die jongens ons geweldig hebben geholpen in de afgelopen nacompetitie en daar ben ik ze dankbaar voor. Maar door het stoppen van die gasten moest ik de afgelopen competitie wel verder met een totaal verjongde selectie. Want ODC haalt en betaalt nu eenmaal geen spelers van elders. En daarvoor heb ik respect, want dat deden mijn vorige clubs Nemelaer en Oirschot Vooruit ook niet."

Drijvers maakte bij ODC van de nood een deugd en gaf de jeugd het afgelopen seizoen volop kansen in de hoofdmacht. ,,Voor veel jongens was het het eerste jaar bij de senioren en die hebben zich afgelopen seizoen prima ontwikkeld. Daar hebben ze komend seizoen alleen maar veel baat bij." Maar de ervaren trainer vindt het te vroeg om nu al een doelstelling voor het nieuwe voetbaljaar te formuleren. ,,Je hoort mij niet zeggen dat we voor de bovenste plaatsen gaan. Bovendien is de nieuwe promotie en degradatieregeling nog niet bekend.''

ODC was in de jaren tachtig een geducht tegenstander in de hoofdklasse en eerste klasse, destijds het hoogste en één na hoogste niveau. Een periode waarover in Boxtel door deoudere voetballiefhebbers nog steeds met weemoed wordt gesproken. 'Een grote voetbalclub als ODC met meer dan 1000 leden zou toch eigenlijk hoger moeten spelen dan derde klasse' klinkt dan regelmatig. ,,Ach dat geldt ook voor bijvoorbeeld andere grote clubs als Zwaluw VFC, FC Tilburg en Margriet. We doen er in ieder geval alles aan bij ODC om zo goed mogelijk te presteren. Alles rondom het eerste elftal is prima geregeld voor trainer en spelers. De opkomst en inzet op trainingen is optimaal. Ik heb mijn draai hier dan ook volledig gevonden. Ik ga steeds met plezier naar de trainingen en kijk uit naar het nieuwe seizoen."   

John Meijs al meer als 25 jaar met veel plezier tr...
Zwaluw-icoon Jan Mangé wordt 80 jaar

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)