2 minuten leestijd (353 woorden)
Aanbevolen 

'Piet Schrijvers was een geweldige aardige en gezellige man'

Piet Schrijvers is overleden op 75-jarige leeftijd. Schrijver had de ziekte van Alzheimer. Hij was doelman bij FC Twente, Ajax , PEC Zwolle en keepte 46 keer in Oranje. Na zijn actieve voetbalcarrière was hij trainer bij ondermeer Wageningen, AZ en TOP in Oss. Bas Gösgens was destijds speler bij TOP en denkt met veel plezier terug aan zijn voormalige trainer.

TOP, toen nog zonder de toevoeging Oss, trad in 1991 toe tot het betaalde voetbal. De eerste twee jaar werd de Osse ploeg getraind door de  deze week overleden Piet Schrijvers. Bas Gösgens, destijds speler van TOP, denkt nog met vooral veel plezier terug aan zijn voormalige trainer. ,,Piet was een geweldige aardige en gezellige man. Hij was een echte Bourgondiär die hield van een hapje en een drankje. We zijn ooit met alle spelers van TOP op zijn zilveren bruiloft geweest en dat was een geweldige gezellige en onvergetelijke dag. Met optredens van ondermeer Koos Alberts", herinnert Gosgens zich. ,,Met zijn imposante postuur kwam er met hem ook echt iemand binnen. Dus hij had daardoor toch wel het nodige respect binnen de spelersgroep."

Tactisch wonder

Schrijvers was als trainer volgens Gösgens echter geen tactisch wonder. ,,Hij liet de speelwijze voornamelijk over aan ons spelers en zijn besprekingen waren kort maar krachtig. Ik herinner me een wedstrijd dat Piet vooraf zei 'We krijgen vandaag een tegenstander die er net als wij helemaal niks van kunnen.' Zo'n opmerking zorgt dan toch wel voor het doorbreken van de spanning in de kleedkamer. Maar ik geloof niet dat trainen echt zijn ding was. Want zijn trainerscarrière heeft maar relatief kort geduurd en was ook niet echt succesvol. Piet was toch meer een praktijkjongen die het liefst zelf in de goal stond dan spelers coachen of begeleiden."

Gouden vent

Maar geen kwaad woord van Gösgens over zijn voormalige trainer. ,,Nee, joh. Piet was een gouden vent, waar ik alleen maar positief aan terugdenk. Vorig jaar heb ik een documentaire over hem gezien op ESPN waar ik leerde dat hij Alzheimer had. Dan doet het pijn om te zien hoe zo'n grote imposante kerel helemaal klein wordt door die vreselijke ziekte." 

'Wilhelmina wil de oudste voetbalclub van Den Bosc...
John Meijs al meer als 25 jaar met veel plezier tr...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)