2 minuten leestijd (403 woorden)
Aanbevolen 

Pieter Tuns weer in De Vliert: ' Terugkeer voelt als thuiskomen'

Pieter Tuns uit Best is als teammanager terug bij FC Den Bosch, de club waar hij van 1991 tot 1994 assistent was van trainer Hans van der Pluijm. ,,Het is ontzettend leuk om weer terug te zijn in De Vliert. Het voelt voor mij als thuiskomen bij een club waar ik vier jaar met zoveel plezier heb gewerkt."

door Kees van der Zandt

Een paar weken geleden werd Tuns benaderd door technisch manager Jan Gosgens of hij interesse had om teammanager te worden bij FC Den Bosch.De nieuwe trainer van de Bossche club Jack de Gier had bij zijn vroegere ploegmaat aangedrongen op de komst van Tuns. Omdat teammanager Marco de Haan vanwege ziekte niet beschikbaar was voor de club had FC een regelneef voor het eerste elftal nodig.''Ik vond het leuk dat Jack aan mij dacht en me blijkbaar niet vergeten was. Want ik heb hem als trainer van Schijndel als A-juniorlaten debuteren in het eerste elftal.''. weet Tuns nog."Ik hebtoen met hem in de zomer van 1988 doorgetraind om hem topfit te laten verschijnen bij FC Den Bosch , waar Jack toen debuteerde in het betaalde voetbal."

Toen De Gier in 1991 de overstap maakte van FC Den Bosch naar Cambuur maakte Tuns zijn opwachting als assistent in De Vliert van trainer Hans van der Pluijm. ,,Ik heb toen vier fantastische jaren meegemaakt bij Den Bosch. Met ondermeer een promotie naar de eredivisie. Ik ben de club daarna altijd op afstand blijven volgen als trainer in het amateurvoetbal. Dat ik er nu terug ben als teammanager is hartstikke leuk en voelt voor mij als thuiskomen. Ik ken nog veel mensen uit mijn tijd als trainer en ook met degenen die nieuw zijn klikt het geweldig goed." De taak van teammanager lijkt op het lijf geschreven van de sociaal vaardige voormalige leraar. ,,Het bevalt me ook heel goed en ik kan mijn ei kwijt. De samenwerking met Jack en de staf is optimaal en heel gemoedelijk. De afspraak is dat ik , net als Jack , tot het einde van het seizoen bij FC Den Bosch blijf. Maar de kans is niet uitgesloten dat ik hier voor langere tijd blijf. Het ligt er ook aan hoe het zit met de overname van de club. Maar voorlopig verwerken we vandaag eerst de kater van de 1-5 nederlaag tegen Volendam vrijdagavond,en daarna concentreren we ons op de voorbereiding van het duel tegen Almere City komend weekend."

Gemert mikt op kleinere selectie en wil graag weer...
TMV op zoek naar de ziel, deel 19: Samen met een B...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)