4 minuten leestijd (713 woorden)
Aanbevolen 

Ralf Kemper weer terug bij Gemert: "Wilde weer lekker voetballen."

ralf Ralf Kemper heeft net gescoord in Staphorst (Foto: Frans Brzoskowski)

GEMERT/HELMOND| Ralf Kemper verkaste in de zomer van 2020 vanuit Gemert naar FC Wezel Sport in Vlaanderen. Dat betekende Kemper in De Kempen want FC Wezel Sport is gesitueerd in Mol. We zijn inmiddels ruim zes maanden verder en de 24-jarige Helmonder is alweer terug op Sportpark Molenbroek. "Ze speelden daar een ander systeem", zegt hij desgevraagd, "Ik kon daarin niet lekker uit de voeten, belandde naast de ploeg."

Door: Willy Rooyakkers

Hoewel hij samen met Thijs van Pol en Jorzolino Falkenstein met veel plezier telkens de reis naar Mol ondernam besloot de aanvaller daarom op de interesse van oude liefde Gemert in te gaan: "Ja, dat rijden was heel gezellig, daar lag het niet aan. Alleen wil ik ook gewoon graag spelen. Mede door die Corona kwam ik nooit echt in mijn ritme, ik had daarvoor bij Gemert namelijk ook al een seizoen gehad met veel blessures. Ik was net fit en toen kwam die lockdown dus wedstrijdritme was me vreemd. Ik moet de schuld ook een beetje bij mezelf leggen want had me niet topfit gemaakt in die periode. De motivatie was moeilijk voor me in die tijd. Het was daarom lastig om mezelf te laten zien bij FC Wezel, vooral ook op die vreemde positie. Toen Gemert liet weten dat ze me in de winter al terug wilden hoefde ik niet lang na te denken."

Na een gesprek met trainer Reinald Boeren is afgesproken dat hij speciale trainingen gaat volgen de komende tijd. "Het is belangrijk dat ik fit word en blijf. We leven in een rare tijd maar in ieder geval richting volgend seizoen is dat nodig al hoop ik natuurlijk dat we sneller gaan voetballen. Ik ben pijnvrij dus dat is alvast goed maar helemaal in topconditie is iets anders, al wees een test uit dat de basis wel in orde is. Ik ga één op één trainingen krijgen en ervoor zorgen dat ik weer de vorm krijg die ik had bij Gemert voordat ik die enkelblessure opliep."  Ralf Kemper miste namelijk een groot gedeelte van het halve seizoen 2019-2020 nadat hij in de vakantie thuis door zijn enkel ging. Het gewricht herstelde moeizaam, mede door een peesontsteking. Net voor die blessure verkeerde de aanvaller in de vorm van zijn leven, hij was het ook die Gemert in Staphorst met twee goals naar de 3e Divisie schoot. 

Vertrouwd

'Staphorst' was juni 2019, er is veel gebeurd in de tussentijd, net terug is het echter alsof hij nooit is weggeweest. "Hey, het was in feite maar een half jaartje he, ben blij weer hier te zijn." En dat terwijl hij waarschijnlijk financieel heeft moeten inleveren. "Daar heb ik het liever niet over maar dat is nu wel minder natuurlijk. Maar zoals gezegd is dat niet het belangrijkste. Je moet wel mogen spelen, dat staat voorop."

In de voorhoede van Gemert lieten Ralf Kemper en Thijs van Pol een soort van gat met de omvang van een krater achter toen ze samen naar FC Wezel Sport verkasten. Gemert loste dat op door onder meer talentjes als Moreno Koenders en Johan van Lierop binnen te hengelen. "Ik hoop dat ik met mijn ervaring ervoor kan zorgen dat zij het ook makkelijker krijgen. Met Johan heb ik sowieso wel wat contact. Uiteindelijk is het aan de trainer hoe hij het straks gaat neerzetten. Wat mij persoonlijk betreft is het zaak om topfit te worden."

Van Pol en Falkenstein ook terug?

Overigens is het nog maar de vraag of Thijs van Pol en Jorzolino Falkenstein wél in Vlaanderen actief blijven. "Dat moet je aan hun vragen maar er is nog geen verlenging volgens mij." Komt Thijs van Pol ook terug dan? "Dat weet ik echt niet. Ik denk dat er voor hem veel mogelijkheden zijn, zowel in Nederland als België. We zullen zien." Was trouwens het niveau niet veel minder dan in Nederland? Wezel Sport speelt immers in de eerste provinciale, de vijfde trede van de Vlaamse voetbalpiramide. "Nou, ik denk dat Wezel niet veel voor Gemert onderdoet. Het is moeilijk te vergelijken. In onze klasse had je een paar hele sterke teams maar ook wat zwakkere. Ik denk echter dat je Wezel niet kunt vergelijken met een amateurploeg op het vijfde niveau hier (eerste klasse – wr)."

Ralf Kemper (Eigen foto)
TMV op zoek naar de ziel, deel 18: Sir Alex en het...
'Trots dat ik met Frenkie en Sam heb gevoetbald'

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)