maandag 13 juli 2020
3 minuten leestijd (624 woorden)
Aanbevolen 

Regionale tweedeklassers blij met komst CHC

Hadouir-1

REDACTIE| CHC uit Den Bosch, in 1997 ontstaan uit een fusie tussen Concordia SVD en Hertogstad, komt het nieuwe seizoen toch uit in de tweede klasse. De fusieclub stond dit seizoen afgetekend bovenaan in de derde klasse en leekop weg naar het kampioenschap. Vanwege het coronavirus werd de competitie in maart stopgezet en niet meer uitgespeeld. CHC leek, ondanks de comfortabele koppositie, veroordeeld tot nog een jaar in de derde klasse. De ambitieuze club uit Den Bosch-West kreeg echter deze week bericht van de KNVB dat, door fusies en clubs die voortaan op zaterdag spelen het toch nog is ingedeeld in de tweede klasse. De mededeling zorgde niet alleen voor veel vreugde bij CHC, vanwege de sportieve promotie. Maar ook de regionale tweedeklassers rondom Den Bosch zijn maar wat blij dat ze er komend seizoen een aantrekkelijke derby bij krijgen.

door Kees van der Zandt

Spelers en trainer Fatah Hadouir van CHC, afgelopen seizoen koploper in de derde klasse C, werden dinsdag op social media massaal gefeliciteerd met de promotie naar de tweede klasse door voetballers en supporters uit vooral de regio Den Bosch. Want hoewel de competitie niet uit werd gevoetbald, vanwege het coronavirus, is de Bossche fusieclub door de KNVB toch ingedeeld in de tweede klasse. Omdat er door fusies en clubs die voor het zaterdagvoetbal kiezen meer ruimte is gekomen in die competitie. ,,We vinden ook dat we in de tweede klasse thuis horen. Gezien onze positie op de ranglijst afgelopen seizoen", liet trainer Fatah Hadouir in het BD weten. . ,,Maar we hadden er eerlijk gezegd niet meer op gerekend dat het nog zou gebeuren. We zijn in ieder geval hartstikke blij dat we volgend seizoen toch nog tweede klasse mogen spelen."

Blij zijn ook de regionale tweedeklasser uit de buurt van Den Bosch, Real Lunet, Emplina, EVVC en Helvoirt met de komst van CHC in hun competitie. Die clubs hebben beduidend meer met de Bossche fusieclub, waar ze veel spelers persoonlijk kennen van het zaalvoetbal en het uitgaan, dan met veel verder gelegen clubs als Vianen Vooruit, Venhorst en Volharding. ,,Met de komst van CHC krijgen we er komend seizoen weer een mooie derby bij. Als ze tenminste bij ons worden ingedeeld, maar daar ga ik wel van uit", laat Helvoirt-topscorer Rico de Laat op het Facebook van zijn collega-spits Younes Hadouir weten. Ook middenvelder Nick van der Bruggen van Helvoirt feliciteert Hadouir met de promotie. ''Maar het wordt wel tijd dat je volgend seizoen een keer van ons wint. Want ik kan me geen overwinning van jullie herinneren op ons". laat hij lachend weten. CHC stak het afgebroken en afgelopen seizoen in de derde klasse met kop en schouders boven de rest van de ploegen uit. Met de komst van topspits Wesley Meeuwsen, voormalig topscorer van ondermeer OJC Rosmalen, Blauw Geel en De Treffers, lijkt CHC komend in de tweede klasse ook weer een favorietenrol voor zich op te eisen. ,,Maar we moeten wel zorgen dat we komend seizoen niet in de val van de omschakeling trappen, wantin de tweedse klasse wordt veel minder open gespeeld dan in de derde klasse." ,,CHC wordt een aanwinst voor de tweede klasse", zegt trainer John Laponder van Zwaluw VFC, dat afgelopen seizoen als een van de weinige clubs van de Bosschenaren won, zeker te winnen,,Ze verloren afgelopen jaar weliswaar van ons ,omdat ze toen heel veel kansen misten. Maar er zit zoveel voetbal in die ploeg. CHC gaat gewoon weer bovenin meedoen. Dat kan gewoonweg niet anders."

Trainer Fatah Hadouir waagt zich in het BD nog niet aan voorspellingen voor het komend seizoen met zijn ploeg. ,,Het is in ieder geval fijn dat we ons met andere tweedeklassers kunnen gaan meten en niet als beste ploeg nog een jaar derde klasse zouden moeten voetballen."

Hans Meeuwsen: 'Bij HVV noemden wij Berry van Aerl...
RKVV Keldonk markeert ambities met komst van Duane...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 12 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)