dinsdag 11 augustus 2020
3 minuten leestijd (614 woorden)
Aanbevolen 

Reinald Boeren kijkt uit naar zaterdag: "De bekende krenten in de pap"

ReinaldBoeren-225x340 Reinald Boeren

GEMERT| In Gemert begint het voetbal weer lekker te leven. Het geroezemoes rondom de komende wedstrijd tegen streekgenoot Blauw Geel'38 wakkert steeds meer aan. Het belooft zaterdag een mooie zomeravond te worden en de Molenbroekers hopen uiteraard op een ouderwetse mooie afloop met alles erop en eraan. Trainer Reinald Boeren heeft één en ander goed in de smiezen. Boeren: "Natuurlijk. De wedstrijd leeft hier enorm, dat merk je aan alles. Er wordt echt naar Blauw Geel toegeleefd. Het is een tegenstander uit de buurt en ze staan ook nog eens bovenaan."

Door: Willy Rooyakkers

Boeren komt zelf uit West Brabant maar weet ondertussen wel hoe de hazen lopen in het oostelijke gedeelte van de provincie. "De wedstrijd tegen Blauw Geel heeft een extra dimensie, schitterend toch. De jongens kennen elkaar en bijvoorbeeld een Mark Westerlaken heeft een verleden bij ze." De naam is gevallen: Mark Westerlaken. Mooie speler, stilist, een stijlvolle centrale verdediger. Maar helaas ook in het verleden vaak geblesseerd, zeker tijdens zijn periode in Veghel. Boeren: "Ik hoor dat ook maar merk daar niets van. Ik draai het zelfs om: Mark brengt met zijn prima fysiek iets extra's voor ons juist. Met hem erbij hebben we meer lengte en zijn we minder onzeker bij hoge ballen." Het eerder altijd als nogal 'klein' versleten Gemert heeft nu met Westerlaken en Bram Jacobs een soort van Twin Towers als centraal duo, een hele verandering. "Het is niet dat we eerder zo enorm kwetsbaar waren maar de tegenstander dacht van wel en ging dan allemaal hoge ballen spelen. Dan word je misschien onzeker en kom je moeilijk uit die vicieuze cirkel. Nu is dat anders."

Coen Brouwers te laat

Gemert bouwt de vormcurve lekker op dit jaar. De eerste wedstrijd ging met 2-4 verloren tegen O.S.S.'20 waarna een knap punt werd gepakt bij OFC: 0-0. De derde keer was scheepsrecht want de Gemertenaren behaalden zondag een fraaie zege bij FC Lienden weg: 1-3. Coen Brouwers, vorig jaar nog bij Lienden, zat op de bank. "Weet je ook waarom? Hij was simpelweg te laat en dan speel je niet. Het was extra zuur voor hem omdat het tegen zijn oude club was. Gelukkig viel hij nog wel goed in later." Het betekent dat Boeren eindelijk weer wat keuzes te maken heeft want eerder waren spelers als Brouwers (schorsing), Kemper (blessure), Van Pol (ziek) en Den Dekker (schorsing) één of meerdere duels niet inzetbaar. "We hebben de hele groep hard nodig dit jaar. Vorig seizoen speelden we misschien acht topwedstrijden, nu zijn er dat dertig. Alle tegenstanders zijn conditioneel en fysiek top in orde dus het wordt een zwaar seizoen." 

Blauw Geel'38

Wat weet Boeren van Blauw Geel? "Nou ja we hebben er vorig jaar tegen gespeeld en toen hadden we het in de openingsfase enorm lastig, daarna herstelden we ons. Het is een prima ploeg en ik weet dat Niels van aanvallend voetbal uitgaat. We zullen zien wat zaterdag gaat brengen, wij moeten vooral tijdens onze thuiswedstrijden volle bak voor de winst gaan. Nee, ik heb geen spion vooruit gestuurd, we doen het met de informatie die we links en rechts vergaren en komen zo tot een aardig beeld verwacht ik." En nu nog twee nachtjes slapen tot het eindelijk zo ver is. Het belooft een ouderwetse voetbalavond te worden. "Dit zijn echt de krenten in de pap maar als we een slecht resultaat behalen is het alsnog geen leuke avond voor ons." Ralf Kemper, de held van Staphorst, is weer aan het trainen maar nog niet zover dat hij echt kan spelen al zal hij misschien wel op de bank zitten. "Maar dat is dan meer in het kader van het groepsproces."

Mark Westerlaken doet het goed in Gemert
‘Gestopt mijn pijn in het hart, want zelf voetball...
Niels van Casteren zaterdag met Blauw Geel als kop...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
dinsdag 11 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)