3 minuten leestijd (618 woorden)
Aanbevolen 

Gemert-coach Reinald Boeren werkt aan tekortkomingen van zijn team "We missen soms wat gogme maar voetballen makkelijker"

VVG-Westlandia-119-1-679x600 En meteen al weer de 0-1..... (Foto's: Frans Brzoskowski)

GEMERT| Na vier wedstrijden heeft Gemert slechts één puntje in de achterzak zitten. En dat terwijl de Molenbroekers vorig jaar nog in de top 3 meestreden. Toch zit trainer Reinald Boeren niet bij de bekende pakken neer. Boeren: "Nee, ik vind dat we voetballend zelfs makkelijker naar het middenveld komen maar daarna stokt het vaak. Wij als trainersstaf trekken ons dat aan, we zoeken naar handvaten om de spelers aan te reiken. Daar zijn we ook ook op de trainingen druk mee bezig."

Door: Willy Rooyakkers

Misschien leefde Gemert vorig jaar wel een beetje boven de stand. "We scoorden gewoon altijd makkelijk maar kregen er ook veel tegen, toen ook. Op het moment kan ik moeilijk ontevreden zijn over het spel maar er ontbreekt tegelijk ook iets aan anders heb je meer dan één uit vier. Dat is duidelijk." Volgens de fanatieke trainer krijgt men ook veel te makkelijk goals tegen. "We lopen daardoor telkens achter de feiten aan. Dat begon al in de eerste wedstrijd tegen Hercules, we raken de lat en missen kansen. Aan de andere kant ligt de bal er meteen in. Zo gaat het telkens. Afgelopen zondag ook weer: binnen een minuut vliegt er een corner in. Dan moet ik zeggen dat ik trots op het team ben dat we telkens weer terugkomen. Dat wil zeggen dat er echt iets goed in zit. Maar we krijgen dan ook kansen die er echt in moeten. Een kans zoals voor Jopie Daniels zondag die vanaf een meter nog tegen de paal schiet: het klinkt hard maar zulke ballen mag je niet missen."

Mooe klasse

Volgens Reinald Boeren is er in de huidige derde divisie sprake van een duidelijke verdeling. "Je hebt een stuk of vier teams welke er boven uitsteken. Alle andere ploegen kunnen van elkaar winnen dus het is iedere week een fifty-fifty gevecht. Wij mogen wat dat betreft soms best weleens wat harder worden, misschien ook wel naar elkaar toe. Dat draagt allemaal bij aan het resultaat." Het siert de oefenmeester, tegenwoordig woonachtig in Nederwetten, dat hij niet zeurt over het verlies van sterkhouders als Thijs van Pol. "Thijs was buitencategorie, niet alleen qua voetbal maar ook door zijn leiderschap. Natuurlijk missen we die maar dat zou voor ieder team gelden. Ik vind het niet eerlijk om daarover te beginnen. Het is duidelijk dat we ook gogme missen, dat van hem ook." De geboren West-Brabander staat dan ook voor honderd procent achter het gevoerde technische beleid. "Uiteraard. Gemert heeft ook een zeer goed trackrecord als het gaat om het scouten van spelers. Als technische staf moeten we ervoor zorgen dat we meer rendement gaan ontwikkelen de komende weken."

Diepte

Het lijkt er tegelijkertijd wel op dat Gemert wat diepte mist voorin en ook niet te ver naar voren kan spelen want dan weer de ruimtes achter de eigen defensie niet kan belopen. "Van nature zet ik zo hoog mogelijk druk maar deze klasse is wel echt een pittige hoor. Er zijn concurrenten bij die halen even een Benschop binnen, ik bedoel maar." Vanuit de tweede lijn heeft Gemert wel veel penetratie en diepgaand vermogen maar dan is er weer een sterk aanspeelpunt benodigd. Reinald Boeren: "We werken overal keihard aan." Zondag gaat de reis naar Dongen, een bekende tegenstander. Niet alle spelers van Gemert konden deze week volle bak trainen maar daar zal de tegenstander ook wel mee te maken hebben. "We moeten gewoon een keer winnen, dat is de hoofdzaak", besluit Boeren.

Joop Daniels miste zondag dé kans op 2-2
Moreno Koenders maakt hier vanaf de stip 1-1 tegen Westlandia
Maarten van Vugt bouwt bij Margriet met veel plezi...
TMV op zoek naar de ziel, deel 17: In Uiventje kij...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)