donderdag 04 juni 2020
3 minuten leestijd (659 woorden)
Aanbevolen 

Reva Kreekels ontwikkelt zich bij Gemert: 'Heb veel meer inhoud gekregen'

reva Reva Kreekels tegen Blauw Geel'38 (Foto: Frans Brzoskwoski)

GEMERT/STIPHOUT| Als telg van een echte voetbalfamilie is het niet vreemd dat de 20-jarige Reva Kreekels momenteel een goede indruk maakt bij kersverse derde divisionist Gemert. Het leuke is wel dat hij dat doet op een onbevangen manier als dribbelende jonge gast aan de linkerkant. Reva Kreekels: "Ja, op die manier heb ik altijd gespeeld dus dat zit er gewoon in. Natuurlijk moet ik bij Gemert ook mee verdedigen maar we trainen drie keer in de week, en dan ook nog eens best hard, dus ik heb een veel betere inhoud gekregen."

Door: Willy Rooyakkers

Dat was onlangs ook wel te zien in het treffen met Blauw Geel'38. Na de pauze had Gemert het lastig tegen de aandringende Veghelaren die nog probeerden om de 1-1 stand om te zetten in een zege. In de absolute slotfase was het opvalland dat de jonge Kreekels er nog een energievretende individuele actie wist uit te gooien welke net niet werd afgerond met een treffer maar wel zijn teamgenoten wat broodnodige lucht verschafte. "Ja, deze actie had ik een jaar geleden op dat moment in de wedstrijd echt niet kunnen doen. Mijn inhoud is nu stukken beter geworden. Alleen jammer dat het geen goal werd he."

Familie

Opa Lambert was 'der bomber' van Helmond Sport, zijn vader Bertran een aardige voetballer en momenteel trainer van O.S.S.'20 terwijl zijn broertje Mees onder contract staat bij PSV. Toch bleef Reva, toch zeker ook talentrijk, altijd een beetje onder de radar. "Ik liep wel stage bij Helmond Sport en later ook bij NAC en NEC. Uiteindelijk ging dat echter niet door. Wel vertrok ik in de D-tjes van Stiphout Vooruit naar Nuenen omdat ik graag op een wat hoger niveau wilde spelen. Mierlo Hout had ook gekund maar het werd Nuenen dat toch goed staat aangeschreven."  Een aantal maanden geleden meldde Gemert zich ineens. "Ja, ze hadden een probleem want Sander Vereijken ging ineens naar Helmond Sport. Na even nadenken was ik er snel uit want ik kende Gemert natuurlijk wel al. Het is een mooie club met altijd veel publiek langs de kant. Een echte club van het dorp. Nu ik hier ben is dat beeld bevestigd, heb het goed naar mijn zin. Er lopen hier veel mensen die veel voor je willen doen en de sfeer in de groep is geweldig. Er zitten geen rotzakken tussen hier." 

Basis

Eigenlijk vanaf het begin speelde de linksbenige speler zich in de basis. "Ja, alhoewel het in de oefenwedstrijden naar mijn zin eigenlijk helemaal niet zo goed ging. Pas toen de competitie startte ging het bij mij beter lopen." Kreekels is overigens voor de liefhebber een leuke speler om naar te kijken.. Hij heeft een natuurlijke manier van de bal aannemen, instinctief wegdraaien en ook een dribbel inzetten. Bij Gemert moet hij misschien echter wel van verder komen dan hij gewend was. "Ja, in deze klasse zit veel meer ervaring dan in de hoofdklasse, dat merk je wel. Hierdoor staan we soms wat verder ingezakt, ik moet ook mee verdedigen omdat de afstanden soms groot zijn." Hij lijkt ook een jongen die op tien kan spelen. "Dat klopt. Ik kan op links en op tien." Voor Kreekels lijkt het ook fijn als er naast Thijs van Pol nog een extra aanspeelpunt bijkomt, hij heeft namelijk oog voor dieper geposteerde medespelers.  "Ja, ik denk dat de terugkeer van Ralf Kemper ons goed zal doen. Dan kun je ook aan hem een bal kwijt." Reva Kreekels wil dit jaar echter vooral veel voetballen en genieten. "Ja, tegen O.S.S.'20 en Blauw Geel was er veel publiek, dat is leuk. Ik hoop dat het zondag tegen Quick ook weer lekker druk wordt. Afgelopen zondag hadden we voor de rust met vier of vijf goals verschil voor moeten komen maar stond het slechts 0-2. Uiteindelijk kwamen we na de pauze nog goed weg met 2-2, in deze klasse is het constant lastig. Het zou lekker als we zondag onze eerste thuiswedstrijd weten te winnen."


'Sander Egmond heeft het goed naar zijn zin, gaat ...
Keeper Dennis Kapteijns heeft zijn draai gevonden ...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
donderdag 04 juni 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)