dinsdag 11 augustus 2020
3 minuten leestijd (642 woorden)
Aanbevolen 

Rick Wouters zorgt bij UDI'19 voor een kwaliteitsinjectie: "Wilde na twee jaar Jong NEC een ander pad bewandelen"

rickwouters Rick Wouters (vooraan) tijdens zijn debuut tegen Moerse Boys.

UDEN/NIJMEGEN| Een echte Nijmeegse jongen droomt meestal maar van één ding: doorbreken in het eerste elftal van NEC. Ook Rick Wouters wilde jarenlang niets anders, liefst twaalf seizoenen doorliep hij de opleiding van de BVO in het Goffert-park. Na twee jaar in Jong NEC te hebben gezeten concludeerde hij echter dat het anders moest. Wouters: "Ik dacht dat het beter was een ander pad te kiezen. Via Julien Retmia kwam ik uiteindelijk bij UDI'19 terecht en dat blijkt een prima keuze te zijn geweest."

Door: Willy Rooyakkers

Ondergetekende kwam laatst voor de pakweg 200e keer in 15 jaar een wedstrijd van UDI'19 aanschouwen en zag al bij de eerste blik op het veld dat er iets veranderd was binnen de ploeg. Er straalde meer energie vanaf. Al snel viel het oog individueel gezien op die fris ogende linksachter van de Parkzichters die luisterde naar de naam Rick Wouters. Je hoefde geen kenner te zijn om te zien dat we hier te maken hadden met een behoorlijke aanwinst voor de Udenaren. Hoe kwam hij eigenlijk in Uden terecht? Wouters: "Eigenlijk via Julien. (Julien Retmia, assistent-trainer - red) Hij kende een andere jongen die mij kende van Jong NEC. Zodoende werd ik benaderd en nadat ik een goed gesprek had gehad met Richard van den Boogaard (technische zaken - red) kwamen we er snel uit. Natuurlijk kende ik UDI'19 wel van naam want het is een grote club bij de amateurs. Daarnaast is het niet zo ver van Nijmegen, binnen twintig minuutjes ben ik er. Ben nu een tijdje aan de gang, een week of vijf, en ik heb volgens mij de juiste keuze gemaakt."

Fijne speelstijl

Rick Wouters kende eigenlijk nul aanpassingsproblemen. "Dat komt ook omdat de trainer (Lodewijk de Kruif - red) een systeem speelt waarin ik me prettig voel. Hij houdt zeg maar van de Nederlandse school en dat ligt mij wel. Ik ben een back die graag ook opkomt en er overheen gaat. Onze buitenspelers trekken graag naar binnen dus dat past allemaal goed." Overigens kan de 1 meter 86 lange Nijmegenaar ook goed uit de voeten als centrale verdediger. "Ja, in de jeugd van NEC speelde ik ook vaak links in het centrum. Dat is geen probleem." Over het niveau van de Hoofdklasse is hij best te spreken. "In het begin dacht ik dat er een aantal jongens hier niet zo fit waren maar dat blijkt prima mee te vallen. Het niveau van de wedstrijden vind ik eigenlijk nog best hoog. In mijn eerste wedstrijd tegen Moerse Boys mocht ik meteen een doelpuntje meepikken dus toen zat ik er gelijk lekker in." De fans van UDI'19 hoeven niet bang te zijn dat hij al snel weer wil vertrekken. "Nee, waarom zou ik hier niet langer blijven? Natuurlijk hou ik mijn ambities, als je hogerop kunt sla je dat niet af. Aan de andere kant speel ik met heel veel plezier hier gewoon volgend jaar ook weer." 

Periode-tje

Rick Wouters weet niet zo goed wat de doelstelling voor dit seizoen moet zijn want alles is nog nieuw. "Ik denk heel voorzichtig dat we bij de eerste vijf moeten kunnen komen en misschien wel een periode-tje kunnen pakken. Waarom niet? Je moet ergens voor spelen toch. Zondag moeten we naar Juliana Malden, als we daar ook durven te winnen dan kunnen we spreken van een goede start met tien uit vier. Ik ken een paar jongens van naam die daar spelen. Het zal een lastige pot worden maar ik heb er best een goed gevoel over moet ik je eerlijk bekennen." Zondagmiddag werd Nuenen nog met 2-0 geklopt. "Nee, het was misschien niet enorm spectaculair maar we hadden veel de bal en gaven amper iets weg. Dat is toch de basis van het spel. Daarnaast kregen we vooral na de pauze enorm veel kansen, het had zomaar 5-0  moeten worden eigenlijk. Alles bij elkaar schept dat toch vertrouwen, iedereen is positief."


Column: Allemaal in het linkerrijtje en niemand de...
Blauw Geel'38 vergeet trekker over te halen in Gem...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
dinsdag 11 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)