2 minuten leestijd (494 woorden)
Aanbevolen 

Rik Mulders lichtpuntje in donkere Bossche tijden: "Enige twee winstpartijen toen er nog publiek mocht komen"

FC Den Bosch presteert dit seizoen dramatisch slecht in de Keuken Kampioen Divisie. Elf nederlagen en een voorlaatste plaats op de ranglijst zijn daarvoor de keiharde bewijzen voor de club met een roemrucht verleden. Rik Mulders uit Hintham vormt als onvermoeibare middenvelder of vleugelaanvaller één van de weinige lichtpuntjes in de geplaagde Bossche formatie

door Kees van der Zandt

De 20-jarige Rik Mulders, afkomstig uit een echte en hechte Bossche voetbalfamilie, speelt al de helft van zijn leven bij FC Den Bosch. Hij doorliep er alle (jeugd) elftallen De inwoner van Hintham, dat op loopafstand van de Vliert ligt, mag dan ook met recht een kind van de club worden genoemd. Vorig seizoen maakte de technisch vaardige Mulders als amateur  zijn opwachting in de hoofdmacht van de Vliertbewoners als invaller of soms zelfs als basisspeler Hij viel bij de technische staf toen niet alleen op door zijn technisch vermogen, maar ook door inzicht en loopvermogen.

Meer zelfvertrouwen

Mulders verdiende daardoor een 2-jarig contract bij FC Den Bosch, met een optie voor nog een derde seizoen.,,Dat contract, daar heb je het al die jaren allemaal voor gedaan. Nu proberen om zoveel mogelijk minuten te maken in het eerste elftal", liet hij strijdvaardig weten bij ondertekening van zijn contract een half jaar geleden. Die doelstelling heeft Mulders inmiddels ruimschoots behaald want hij staat sinds het begin van seizoen 'gewoon' in de basis van FC Den Bosch. Soms als middenvelder en soms als vleugelaanvaller. Tot tevredenheid van Mulders uiteraard. ,,Vorig seizoen werd ik nog regelmatig gewisseld, omdat ik er conditioneel doorheen zat", blikt hij terug. ,,Maar nu maak ik de 90 minuten bijna steeds vol. Omdat ik nu bij de selectie zit en meer train ben ik conditioneel ook veel sterker dan vorig seizoen." Ook het zelfvertrouwen van Mulders is nu een stuk groter. ,,Ik durf nu veel meer mijn acties te maken en heb ook geen schroom meer om voor eigen publiek te voetballen. Ik vind het dan ook doodzonde dat de fans momenteel niet bij onze wedstrijden mogen zijn om mijn ploegmaats en mij te zien. Hun steun missen we echt tijdens de wedstrijden. Het is dan ook geen toeval dat de slechts twee overwinningen in het begin van de competitie werden behaald toen er nog wél fans op de tribune zaten."

Mulders mag tevreden zijn over zijn spel en de speeltijd die hij dit seizoen wekelijks krijgt maar over de resultaten van FC Den Bosch, dat bijna onderaan staat, kan hij dat moeilijk zijn. ,,In gedeeltes van wedstrijden spelen we best goed, maar soms geven we de tegengoals veel te gemakkelijk weg en verzuimen zelf te scoren", baalt hij hoorbaar. ,,Maar er zit genoeg voetbal in onze ploeg en die ommekeer moet een keer komen, dat weet ik zeker. Behalve betere resultaten heb ik nog een wens voor dit seizoen. Ik zou graag nog een doelpunt maken voor FC Den Bosch in een officiële wedstrijd. Want dat hoort er toch wel bij als je een vaste plaats hebt vind ik." 

'Trots dat ik met Frenkie en Sam heb gevoetbald'
Richard van de Kerkhof is toe aan nieuwe uitdaging...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)