vrijdag 25 juni 2021
4 minuten leestijd (700 woorden)
Aanbevolen 

Robin Walk is dankbaar voor leerzame periode bij Prinses Irene: 'En nu weer terug bij eigen clubke'

robinwalk4 Robin Walk is terug op het oude nest

UDEN| Hij is nog steeds maar 24 jaar oud maar heeft als voetballer al heel wat achter de rug. Robin Walk doorliep de hele opleiding van UDI'19, op een uitstapje naar RKC Waalwijk na, en debuteerde reeds op jonge leeftijd in het vaandelteam. Door allerlei omstandigheden kwam er echter een breuk in de hechte relatie met zijn club. Achteraf gezien een tijdelijke: Robin Walk is terug op Parkzicht en oogt sterker dan ooit.

Door: Willy Rooyakkers

Het was een paar jaar terug vaak onrustig rondom de A-selectie van UDI'19, er zat echt iets significants fout in de technische structuur. Heel het gebeuren leverde hoofdzakelijk verliezers op en Robin Walk was er daar één van. Het jonge talent, bij zijn stormachtige debuut door de fans nog massaal in de armen gesloten, zag zich zelfs genoodzaakt zijn cluppie te verlaten. Walk: "Er was zoveel gedoe en onrust, ik had er geen zin meer in, kon er in wezen niet meer tegen. Ik ben toen om me heen gaan kijken en voerde gesprekken met clubs als TOP, O.S.S.'20 en HVCH. Uiteindelijk kreeg ik het beste gevoel bij Prinses Irene omdat William van der Steen daar trainer was en mij het vertrouwen gaf dat ik wekelijks kon gaan spelen. Dat was erg belangrijk voor mij. Daarnaast is Prinses Irene een hele leuke dorpsclub, dat had ik echt even nodig op dat moment."

Koen Bollen

De man van zijn zus, Koen Bollen, vergezelde Walk naar Nistelrode. Bollen groeide uit tot de leider van de defensie en Walk werd er een man. "Ik was een schriel menneke toen ik erheen ging maar dat is nu anders. Ik heb veel getraind voor mezelf in de sportschool maar daarnaast is het voetbal in de tweede klasse dusdanig dat je aan de bak moet. Toen ik bijvoorbeeld bij Venhorst en Vinkel kwam wist ik niet wat ik meemaakte. Uiteindelijk ben ik er sterker van geworden." Prinses Irene promoveerde zelfs naar de eerste klasse. "Ja, dat was voor het eerst in de historie maar we gingen er ook meteen weer uit. Het voetbal in de eerste klasse was alweer anders dan in de tweede, ik merkte dat ze bij Prinses Irene het wel prima vonden om in de tweede actief te zijn. Voor mezelf kreeg ik door dat ik toch de ambities nog steeds had naar boven te kijken."

Terug

Toen Richard van den Boogaard zich namens de tricolores weer meldde bij Robin Walk volgde er een prima gesprek. "Ja, daar kreeg ik een heel goed gevoel bij. Hij vertelde dat ze weer rust in de tent wilden en alles weer wilden opbouwen. Ik kon me daarin vinden." Ondertussen is hij alweer niet weg te denken uit het team van trainer Lodewijk de Kruif. Samen met linkspoot Wietse van Lankveld vormt de, als vanouds technisch goed onderlegde, rechtsbenige middenvelder een prima duo als 'machinekamer' van het team. "Wietse en ik vullen elkaar perfect aan, we vormen inderdaad een blokje. We kunnen allebei voetballen maar schuwen ook de fysieke duels niet." De vormcurve van de Udenaren is nog wat grillig, al werden de laatste twee duels wel gewonnen. "We moeten niet kijken naar doelstellingen of zoiets, en ook heel voorzichtig zijn met het uitspreken van ambities. We moeten keihard werken en ons telkens verbeteren, daar zijn we mee bezig."

Solide

Robin Walk kijkt met vertrouwen naar de nabije en verdere toekomst van UDI'19. "Er staat weer een solide basis. De algemene fitheid is aardig op orde en we kunnen inmiddels aardig vanuit de 'nul' spelen. We trainen vaak drie keer in de week en ook op vrijdag gaat het dan volle bak. Het eerste elftal blijft toch het uithangbord van de club, dan moet je op zijn minst allemaal fit zijn." Denkt hij dat er op termijn een UDI'19 aan zit te komen dat bovenin gaat meespelen. "Natuurlijk kan dat maar we moeten daar hard voor werken, het gaat niet vanzelf. Of ik niet liever weer tegen Blauw Geel en Gemert speel? Ja, natuurlijk, maar dat zullen we zelf moeten afdwingen." In ieder geval is Robin Walk weer daar waar hij thuishoort: op Sportpark Parkzicht te Uden. "Ja, het is mijn club, altijd geweest. De twee seizoenen in Nistelrode hebben me echter goed gedaan, dat was een prima beslissing."'Keeperstraining is niet zomaar op de goal rammen'
Exclusieve column: De kijk van Jaap Knasterhuis jr...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)