2 minuten leestijd (420 woorden)
Aanbevolen 

Ronnie Buitenkamp aan de slag als keeperstrainer bij TOP Oss: "De trein kwam voor de tweede keer voorbij, deze keer spring ik erop"

-udi-1-selectie-Ronnie_Buitenkamp_1

OSS/DEN BOSCH| Ronnie Buitenkamp staat langzamerhand steeds wijder bekend als een enorm ambitieuze keeperstrainer. De 38-jarige Bosschenaar traint al enkele seizoenen de goalies van hoofdklasser UDI'19 en maakt nu opnieuw een mooie stap door bij TOP Oss aan de slag te gaan. Buitenkamp is dolblij: "Dit is mogelijk gemaakt door mijn werkgever Amacom, in het bijzonder door directeur Dick Engels die een sponsordeal sloot met Peter Bijvelds van TOP. Hierdoor 'mag' ik twee ochtenden in de week de doelmannen van TOP onder handen nemen, idealer kan gewoon niet."

Door: Willy Rooyakkers

Als keeper, of keeperstrainer, moet je een beetje maf zijn. Ronnie Buitenkamp is dat, in de goede zin van het woord. Buitenkamp is bezeten van het keepen, virtueel gezien staat hij nog steeds de hele dag onder de lat. "Mijn beloning is dat TOP nu voor de tweede keer langs komt. De vorige keer ging het niet door omdat we er niet uitkwamen om het te combineren met mijn werk als accountmanager bij Amacom. Ik ben echter altijd contact blijven onderhouden met Klaas Wels en Peter Bijvelds, dat voelde goed. Martijn van Strien stopte nu in Oss als keeperstrainer en ze vroegen me opnieuw, als de trein voor de tweede keer voorbij komt dan spring je erop. Alleen kon dat niet zonder hulp van vooral Dick Engels, ik ben hem dan ook ontzettend dankbaar. TOP Oss heeft namelijk niet de middelen om een keeperstrainer fulltime in dienst te nemen, op deze manier kon het echter toch. Iets wat zeker in deze tijd minder normaal is dan men denkt. Ik ga nu twee ochtenden in de week naar Oss en daarna werk ik voor Amacom. Ideaal." De vergoeding voor Buitenkamp wordt daarmee door Amacom betaald, onder de noemer van een sponsorbijdrage aan de Osse BVO.

UDI'19

Ronnie Buitenkamp blijft overigens ook gewoon bij UDI'19 de man die over de doelmannen gaat. "Ja, bij UDI'19 werken ze prima mee, dat is echt een fijne club. Ik zal in Oss bij de thuiswedstrijden op vrijdag mee op de bank zitten en bij UDI ben ik er gewoon altijd bij op de zondagen. Ik ga niet op vrijdag mee naar Leeuwarden of zo, ik heb immers ook nog een gezinnetje." Zes jaar is hij nu keeperstrainer en zijn loopbaan zit al aardig in de lift, Ronnie Buitenkamp begint een 'household name' te worden binnen het wereldje. "Ik eis van mezelf telkens het maximale, zo zit ik in elkaar. Blijkbaar wordt dat gewaardeerd. Ik ben en blijf enorm ambitieus, we zien wel waar het gaat eindigen."Jeremy Raaijmakers geeft in Gemert visitekaartje a...
Captain Tufan Koca voelt de waardering bij UDI’19 ...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)