3 minuten leestijd (583 woorden)
Aanbevolen 

Ronnie Buitenkamp maakt stap: fulltime in dienst bij TOP Oss 'Je wil de sponsoren de aandacht geven die ze verdienen'

OSS| Ronnie Buitenkamp is een échte voetbaljongen, als hij op het veld kan staan is hij gelukkig. Met tomeloze energie heeft hij zich toegelegd op het vak van keeperstrainer, sinds twee jaar is Buitenkamp in die hoedanigheid in dienst van TOP Oss getreden. De inzet van de 40-jarige ex-doelman van OJC Rosmalen is dusdanig aanstekelijk dat de mensen in Oss met hem weglopen. "Ik heb een goed gevoel bij de club", zegt hij dan ook, "De waardering die ik hier krijg is enorm en dat is natuurlijk erg belangrijk. Het is een geweldige basis om met elkaar verder te gaan." 

Door: Willy Rooyakkers

Door het plotselinge vertrek van directeur, boegbeeld en technisch manager Peter Bijvelds is er de laatste weken achter de schermen meermaals keihard de vraag aan elkaar gesteld: 'Hoe nu verder?'

"Dat is niet aan mij", weet Ronnie Buitenkamp. Toch heeft de Raad van Commissarissen alvast een conclusie getrokken: de commercie moet voortaan wat worden verstevigd. Ronnie Buitenkamp, naast het voetbal al tien jaar actief als accountmanager, werd benaderd. "We willen de commerciële afdeling meer body geven, de sponsoren verdienen meer 'dedication'. TOP Oss heeft een hele trouwe sponsorgroep maar je wil ze wel die aandacht geven waar ze recht op hebben. Eerder deden we dat met een paar mensen maar nu ga ik dat dus doen in een vaste functie." Om te beginnen tekent Buitenkamp voor twee jaar.

Buitenkamp moet hiervoor wel zijn vaste baan bij Amacom opzeggen. "Ja, die beslissing moest ik nemen. Vanaf 1 juli zal ik vast in dienst van TOP Oss treden. Ik kijk er echt naar uit om naast het trainen van de keepers ook dit op me te nemen bij de club. Ik wil de sponsoren nog meer feeling bij de club bezorgen en precies uitzoeken wat ze graag terugverwachten van TOP. Dat kunnen uiteenlopende wensen zijn maar daar ben ik dan voor. En ze hoeven niet altijd hier te komen, wat ze natuurlijk bij de wedstrijden wel doen, ik zal ook eens bij hun op bezoek komen. Ik wil echt voor maatwerk zorgen." En nieuwe sponsoren zoeken? "Ja, natuurlijk, die zijn altijd welkom."

'Hoor zoveel namen'

Hoe de werkweek van Ronnie Buitenkamp er precies uit gaat zien? 50/50? "Ik heb niet echt een idee. Ik train de keepers vier keer twee uur en dan zijn er ook nog de wedstrijden natuurlijk. Eerlijk gezegd denk ik dat het meer richting 90/10 zal zijn in het voordeel van de commerciële afdeling. Maar het is natuurlijk maar net hoe de week loopt."

Met Ronnie Buitenkamp als bevlogen commercieel manager zet de club dus een belangrijke stap betreffende het invullen van de nieuwe organisatiestructuur. Wij hoorden geruchten dat de RVC graag zou zien dat Marc van Hintum de rol van Peter Bijvelds gaat overnemen. Buitenkamp: "Ik hoor zoveel namen, daar weet ik niets van. Ik weet wel dat we volgens de statuten een echte directeur nodig hebben."

Ondertussen is assistent-trainer Marcel van der Sloot op non-actief gezet. Zijn relatie met de hoofdtrainer zou niet zijn zoals het normaal gezien zou moeten. "Ook daar weet ik niets van, weet alleen dat hij er op dit moment niet is", houdt ook hier Ronnie Buitenkamp zich op de vlakte. "Maar ik weet er dan ook écht niets van."

Ronnie Buitenkamp is van het keepen. En vanaf 1.7 voor de sponsoren. 

Bij zijn eerdere contractverlenging als keeperstrainer, op de achtergrond nog de nu vertrekkende Peter Bijvelds.
'Spelvreugde en plezier kinderen moeten altijd voo...
Van Toekomst Troetelkind tot Westmaat Wanted

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)