4 minuten leestijd (844 woorden)
Aanbevolen 

Ruben Rodrigues wordt steeds belangrijker voor FC Den Bosch: 'Op dit niveau word je afgerekend op rendement'

DEN BOSCH| De 23-jarige Ruben Rodrigues had het vorig seizoen lastig toen hij net de overstap had gemaakt van Gemert naar FC Den Bosch. Een uitleenbeurt aan De Treffers deed echter wonderen: de aanvallende middenvelder lijkt vooral de laatste weken helemaal 'los'. Rodrigues: "Ik maakte de laatste vier wedstrijden vijf goals, daar word je op afgerekend op dit niveau. De trainer en medespelers hebben vertrouwen in me en dat doet goed."

Door: Willy Rooyakkers

Het ging de laatste twee seizoenen heel snel met Ruben Rodrigues, de Portugese jongen uit De Vleut in Best. Misschien wel té snel. Via derde klasser Wilhelmina Boys volgden stormachtige eerste maanden bij Gemert waarna vele betaald voetbal organisaties bij hem aanklopten. Het werd hem bijna teveel. "Ik had toen moeite mijn focus erop te houden. Daar heb ik echter van geleerd, vandaar dat ik nu ook rustig blijf. Ook als het heel goed gaat."

De Russen

Verstokt Benfica-fan Rodrigues ("Ik heb weinig van Ajax gezien gisteren want Benfica speelde tegelijk.") koos voor een 2-jarig contract bij FC Den Bosch maar de beoogde clubovername van investeerder Kakhi Jordania bleek geen goed nieuws voor de nieuweling. "Nee, voor mij was dat moeilijk. De trainer (Wil Boessen - wr) had het niet meer voor het zeggen, de 'russen' bepaalden alles. Op een gegeven moment was het voor mij echt geen doen meer." Halverwege het seizoen kon hij kiezen uit twee opties. "Ik moest naar Jong FC Den Bosch maar dat zag ik niet zitten maar kon ook uitgeleend worden aan De Treffers. Daar heb ik voor gekozen en dat pakte heel goed uit. Ik kwam in een warme club terecht en werd opgenomen door een ontzettend fijn team met Anton Janssen als trainer. Ik ging daar alles spelen en maakte een heerlijk half jaar door. Dankzij De Treffers kreeg ik mijn plezier in het spelletje terug."

Terug

Aangezien hij nog een 1-jarig contract had in Den Bosch moest er aan het einde van het seizoen weer bekeken worden wat te doen. "Ik wilde niet terug als Jordania nog steeds de baas was maar die bleek weg te gaan.Toen zeiden ze bij Den Bosch dat ze me hard nodig hadden en ben ik teruggegaan. Ik miste meteen de eerste wedstrijd van het seizoen omdat Den Bosch de overschrijving nog niet goed geregeld had maar dat was ik snel vergeten."

Steeds beter

Hoewel Rodrigues het vertrouwen kreeg van trainer Erik van de Ven kwam de schwung er niet meteen in bij de Portugees met het geweldige rechterbeen. "Ik was niet echt belangrijk en scoorde amper. Zoals ik al zei word je daar op afgerekend. Maar langzaam aan groeide ik en plotseling begon ik ook te scoren en assists te geven. De laatste vier wedstrijden maakte ik er zelfs vijf." In totaal heeft hij er nu zeven achter zijn naam staan, niet onaardig voor een aanvallende middenvelder in een 433-systeem met de punt naar achteren. "We rouleren veel van positie, ik probeer vaak op de 10 uit te komen. Dat lukt steeds beter. Ik speel daarnaast toch ook vaak op balbezit omdat we met Danny Verbeek al een creatieve speler hangend op rechts hebben. Hij is daarin verder dan ik waardoor ik me aanpas." Maar doordat middenvelders als Jens van Son en Kevin Felida aardig wat verdedigend werk opknappen kan Ruben Rodrigues toch aardig in zijn kracht komen. Toen hij laatst zijn shirt optrok zag de oplettende kijker dat de Bestenaar aardig wat meer spierkracht had weten te ontwikkelen sinds zijn vertrek bij Gemert. "Ja, fysiek kwam ik vorig jaar tekort. Dat was ook echt wel een probleem, nu is dat stukken verbeterd."

Op zich afkomen

Indien Ruben Rodrigues zijn moyenne van 1 op 2 weet door te trekken dan heeft hij aan het einde van het jaar als middenvelder pakweg vijftien goals op zijn conto geparkeerd. Dan zal hij zeker op de radar verschijnen van diverse clubs. "Ja, hoho. Ik laat gewoon alles op me afkomen. Ik hou vol de focus op FC Den Bosch want heb geleerd van het verleden. Het belangrijkste is dat ik fit blijf en lekker kan spelen. Ik doe nu ook extra fysieke trainingen. Dat helpt zeker."

FC Den Bosch te laag

De ranglijst geeft aan dat FC Den Bosch als team aan een mager jaar bezig is. "We hebben ook echt wel heel veel pech gehad. Zo zijn er zeker acht punten in de laatste minuten weggevloeid. We zijn eigenlijk alleen door Jong Ajax weggespeeld. Dat zij niet bovenaan staan komt volgens mij alleen omdat ze vaak in wisselende samenstellingen moeten spelen. Wij waren weer de pineut omdat ze vier dagen eerder van Volendam hadden verloren. Dan weet je hoe laat het is. Tegen de normale BVO's zijn we zelden de onderliggende partij qua voetbal. Ik denk zeker dat we verder omhoog moeten kunnen komen." 

Afgesloten

De afgelopen tijd was het wat onrustig rondom Stadion De Vliert. Dit natuurlijk vanwege de zeer kwalijke racistische spreekkoren richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. Hier is alles wel over gezegd en geschreven via talloze media. Rodrigues: "Daarom was de zege van vorige week bij Almere City zo belangrijk voor ons als team. Echt fijn."Rico de Laat : clubtopscorer en supporter Helvoirt
Joost de Man voetbalde, keepte en voetbalt nu weer

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)