3 minuten leestijd (591 woorden)

“Samen met ‘onze Wil’ een club trainen zou geweldig zijn”

Coen van Overbeek heeft nu nog een eigen bouwbedrijf en is trainer van de Bossche vierdeklasser Wilhelmina. Maar ooit hoopt hij, net als zijn oudere broer en beste vriend William, van zijn grote hobby en passie voetbal zijn werk te kunnen maken. ''Samen met 'onze Wil' een club trainen zou geweldig zijn en dan wil ik met liefde en plezier zijn assistent zijn'', blikt hij vooruit.

door Kees van der Zandt

FC Den Bosch zorgde vrijdagavond voor een stunt van jewelste. In een sfeervolle en goedgevulde Vliert werd kampioenskandiaat De Graafschap met een 2-1 nederlaag naar de Achterhoek gestuurd. Bij de Bossche FC nam William van Overbeek de honneurs met succes waar van de zieke hoofdtrainer Jack de Gier. De euforie bij de spelers en aanhang over de zege was na afloop groot. Coen van Overbeek zag op de tribune met zijn dochter de vreugdetaferelen van juichende spelers voor een euforische M-side met pretoogjes aan. Thuis zag hij hoe zijn broer zijn verhaal deed voor de snorrende camera's van ESPN. De jongere broer van de interim-coach genoot zichtbaar van het succes van de ploeg en beste vriend. ,,Geweldig voor de ploeg en 'onze Wil', die als interim-coach voor de vierde keer, in nog geen jaar tijd, ongeslagen bleef met het eerste van FC. Volgens mij gunt iedereen hem ook dit succes als trainer , want ik ken niemand die een hekel aan hem heeft."

William en Coen van Overbeek zijn niet alleen broers , maar ook elkaars beste vrienden. Ze hadden jarenlang samen een bedrijf en delen hun passie voor voetbal. Beiden speelden in de opleiding van FC Den Bosch en RKC Waalwijk, maar tot een doorbraak in het betaald voetbal kwam het niet voor ze. De broers werden trainer. William bij ondermeer VOAB, BMC, Wilhelmina, HVCH, Emplina en, de jeugd van FC Den Bosch. Coen is momenteel trainer van Wilhelmina, eigenaar van een voetbalschool en geeft op woensdagmiddag aan de jongste talentjes bij FC Den Bosch. Vorig jaar kreeg en greep William de kans om van zijn hobby zijn werk te maken en werd hij assistent-trainer bij FC Den Bosch en coach van het beloftenteam van de Vliertbewoners. Coen is nog sinds eigenaar van dat bedrijf. ,,Maar ik zou ook dolgraag fulltime met voetbal willen net als William. Er is toch niks mooiers om van je hobby je beroep te kunnen maken", laat de Bosschenaar weten. ,,Maar dan moet de gelegeneid zich wel voordoen natuurlijk. Ik kan niet zomaar stoppen met werken. Samen met 'onze Wil' een club trainen zou geweldig zijn en dan wil ik met liefde en plezier zijn assitent zijn."

Vooralsnog concentreert Van Overbeek zich als trainer op Wilhelmina. De vierdeklasser met 1000 leden, na OJC Rosmalen en Emplina de derde voetbalclub van de gemeente Den Bosch, draait tot dusverre teleurstellend seizoen. ,,Zo'n grote en nette club, met een prima uitstraling in de regio, zou eigenlijk op een hoger niveau moeten spelen ", geeft de trainer ruiterlijk toe. ,,We doen er ook alles aan. Zo is er een beloftenelftal met spelers tot 23 jaar die klaargestoomd worden voor het eerste elftal. We hebben weliswaar pas één keer gewonnen , maar in de andere wedstrijden steeds waren we bijna steeds de betere ploeg. We voetballen ook best goed, maar het balletje moet gewoon een keer goed vallen. Onze doelstelling is en blijft, ondanks de huidige lage klassering, toch de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. Die druk leg ik de ploeg en mezelf gewoon op." 

Coen van Overbeek doceert
TMV op zoek naar de ziel, deel 20, Racing Mechelen...
John Huisman kan het voetbal nog steeds niet misse...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)